Ehh! ...bila susah baru ingat Tuhan. ..!

Friday, November 18, 2011 PCL 19 Comments

...secara kebetulan nonton sinetron Indonesia petang tadi..ni ha cite NADA CINTA..@astro 104, korang tengok ke?

lain cite aku tak nak ulas. .cumanya aku rasa ada sesuatu yang boleh dikongsi...
bab ada masalah jer baru nak ingat Tuhan....baru nampak 'kemusliman' ditonjolkan...waduh! bisa gawat nih....

jangan ikut resam dorang atau pun pengaruh dalam cite tu..walaupun ia hanya sebuah tontonan umum.

ikut yang baik2 saja...tapi ada ke yang baik tu hah! wallahu'alam.

p/S : ...menonton tv jangan sampai melalaikan, waktu maghrib tu!..pesanan untuk familiku juga..


"Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

19 comments:

  1. ibu dikampung suka layan drama nie..
    entah apa yang best,,

    tapi dia kata, satu hari berulang2..
    time lewat malam ibu mmg tonton, time hampir maghrib dia tak tengok pun...
    sebab dia mengaji

    ReplyDelete
  2. uu..sinetron sume gtu kot..
    xpaham nape org minat cite indon..hihi..
    siswi xminat pun..:D

    ReplyDelete
  3. @Ct Mawa: minat cite korea eh..ahaa..

    ReplyDelete
  4. @Citarasa Rinduan: mmg , mk metu sy pon suka layan tp mlm2 je siaran ulangannya..xleh nktido awal katanya..huhu

    ReplyDelete
  5. kebanyakkan lumrah manusia gi tu lah bang long...bila terima musibah, masa tulah ingat Tuhan...

    yatie pun suka citer tu, layan jugak hahhaa

    ReplyDelete
  6. salam... ya sorry kitapun dah lama tak lawat awak....

    ps: cinetron indonesia dah lama tak tgk sejak bawang merah bwang puteh yg dulu... huhuhuh. makin tgk makin mcm2 tak nyempat

    ReplyDelete
  7. PCL tengok sinetron?? wah... deno dah lama tak tengok sinetron.. bukan apa, kadang2 tak logik citer die... tu malas nak tengok tu... kan kan ...

    ReplyDelete
  8. pergh...layan drama, aku kalo bab ni memamng kurang skit

    ReplyDelete
  9. kalau cerita mestilah sekadar cerita saja...xpayah logik xlogiknya...

    ReplyDelete
  10. cite indon x layan sgt la..byk sgt episod..kdg2 tu sampai 100-200 episod..bengang je..hehe

    ReplyDelete
  11. enggak pernah nonton sinetron, bisa lalai gitu..

    ReplyDelete
  12. Cikgu Tie pun suka layan cite nie....

    ReplyDelete
  13. Kakak tak pernah tonton cerita inilah PCL. Sebenarnya kakak jenis jarang tonton tv...

    ReplyDelete
  14. itu memang sifat azali manusia..senang lupa susah baru ingat hehee macam ni ha..nak menang punya pasal..iphone 4s sokong bro yea XD

    http://www.trioseposen.com/2011/11/gadget-impian-bro-ahmad-ialah-iphone-4s.html

    ReplyDelete
  15. akak dah malas layan sinetron ni..sebab wktu maghrib pun ye...biasalah sikap manusia...baru nampak Allah bila susah..

    ReplyDelete
  16. sama2 doakan moga susah atau senang, kita sentiasa ingat Yang Maha Pencipta.. insyaAllah..

    tak suka sgt layan sinetron ni sbb panjang berjeler dan suka belit2 kan jalan citer.. hehee..

    ReplyDelete
  17. Queen sndr pun x berapa minat nk ikuti darama bersiri indonesia tu. kdg2 hampir melalaikan disebabkan episod yg terlalu panjang.. setiap hari xnk miss.. waktu plak kdg2 terlepas nk bersolat sbb khusyuk sgt menonton... :)

    ReplyDelete
  18. sinetron ngek bisa pak..gue nonton aisyiteru aja kihkihkih

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.