Husnina dan Hanis Nazlie...dengan selendang kesukaan mereka.

Thursday, November 03, 2011 PCL 10 Comments


Hanis



Husnina




..belajar cara pemakaian tudung di youtube banyak mempengaruhi anak2ku dan remaja masa kini khususnya.Italic

aku !, nak jadi perunding imej dorang [2 anak plus mama dorang]..huh! , sungguh aku tak mampu..sesekali kalau aku sendiri nak pakai serban di rumah pon tak jadi2....hahaha.

Dalam yuotube...entah lah nama macam2 , aku tak berapa nak kenal..yang aku tau Hana Tajima..tu pon anak2 dok sebut2 selalu.

Jika nak dibandingkan cara pemakaian tudung kepala zaman akak2 kita remaja dululah...rasanya memang ada banyak penambah baikkan dari segi design ....leher tutup dada tak nampak [pilihan tu kena sesuaikan lah].

... dulunya masa nak bersiap cepat , 'seghelom' je dah okay...tapi sekarang ni...ayoooo mak! sejam pon belum tentu...wallwey ! biar betul ..haha.

...makanya dicadangkan pakai je yang 'seghelom' fesyen baru......mudah dan cepat
buat apa nak susah2...zaman dah maju , semuanya pantas....tapi yang bagus sekali, pakai jubah siap dengan tudung hijab labuhnya sekali....insyaAllah kata mamadiana akan diusahakan..hurm !

Tudung kepala ni kalau ada satu dua helai memang tak cukup, alamatnya tak berbasuhlah...nak kena ada banyak..lebih dari yang sepatutnya..kan !

dorang ni pantang kalau terjumpa kedai yang jual tudung, lagi2 yang banyak koleksi menarik..huh, pasti singgah dan pujuk aku sampai dapat..tak dua pasti satu akan dibawa pulang .

untung gak mamadiana ada wang saku sendiri....tapi keluarnya dari saku ku jugak ..huhu.

redhakan je lah....biar mereka terbiasa dengan tudung/hijab agar mereka sentiasa menutup rambut iaitu sebahagian aurat yang wajib disembunyikan dari tontonan bukan mahram.

Syukur alhamdulillah !


..



"Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

10 comments:

  1. hewhew..teror la ank dye pkai shawl..mawa pon tgh blaja lg..x reti..huhu

    ReplyDelete
  2. tren sekaranglah abg long, macam2 fesyen...tapi kalau kena dengan bentuk muka, cantik juga

    ReplyDelete
  3. eh tudung sama, comey je ha.

    ReplyDelete
  4. elok le bertudung,walaupun mcm2 fesyen ada sekarang ni,janji anak-anak tutup aurat..anak2 perlukan juga berfesyen ni..bila dah puas nnti,dah rasa tak sesuai,diorg sendiri akan berubah utk jadi yg lbih baik..

    ReplyDelete
  5. mereka mmg kreatif

    beruntung ada anak2 yang mengikut kata ibubapa..
    PCL, jua bertuah ada isteri yang taat setia, jua membimbing anak2..
    tahniah

    ReplyDelete
  6. t'ingin nak pakai tudung/shawl gaya baru tp takut nak mencuba sbb lbh selesa dgn gaya tudung 'ekin' or tudung ekspress...heheee...

    ReplyDelete
  7. pandai anak2 PCL pakai shawl ni.. Queen kalo pakai xtau la pe jadinya.. mungkin jadi mcm org g ke bendang tu kot.. hehehehe

    ReplyDelete
  8. fesyen utk raya haji ka?

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.