Jangan Jadi Penakut....!

Tuesday, November 29, 2011 PCL 10 Comments

emm...semalam sempat meneman adik ipar PCL berurut kaki...katanya sakit sampai ke pinggang.

huh, muda lagi tu...tapi sayang kalau tak jaga betul2 kesihatan masa muda ni, impaknya bila dah tua sikit nanti..nak berjalan pon susah.

masa zaman sekolah dulu dia penah jatuh terseliuh semasa bermain bolasepak....tatau apa lagi masa tu nak berurut ke, dibiarkan baik cmtu jer.

dah berlalu lebih kurang 10 tahun lamanya , tetiba je dia terasa sakit balik selepas buat aktivi kayuh basikal...

ni ha pCL pon nak pesan ni, jangan takut2 nak berubat atau pegi berjumpa doktor....ade sesetengah tu yang penakut !!

doktor atau sesapa saja yang boleh mengubati sesuatu penyakit tu tak perlu ditakuti malah perlu dihampiri selalu.

jangan tunggu bila dah teruk sangat baru nak terhegeh2 nak cari doktor...lambat!,..masa sihat la nak periksa kesihatan...betul tak ?


ok, bai2.



"Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

10 comments:

  1. pernah patah tgn mase jatuh basikal..tak disimen sampai sekarang macam tu je..tak leh nak bengkok yg sebetulnya..huhu..

    ReplyDelete
  2. suami sya selalu sakit pinggang ni sbb dia selalu buat latihan payung terjun yg tingginya b'puluh ribu kaki...

    dah byk kali jg jumpa doktor n b'urut tp still mcm tu juga...mujurlah masih blh buat keje2 mcm biasa...

    ReplyDelete
  3. abah lama dah tak mengurut ni..dapat mengurut syok jugakan

    ReplyDelete
  4. adik .. urut punya urut makin patah, bila jumpa dr dah terlambat sah tulang rapuh.. kesian dia

    ReplyDelete
  5. ingat tu adik2 nasihat dari abg. long...kalau nak baik cepat2 jumpa doktor, jumpa abg. long pun boleh hahhaa

    ReplyDelete
  6. ya betul, sekarang tak nampak kesan lagi.. nanti umur dah meningkat cepat je nampak kesannya...b eringat sebelum kena..

    ReplyDelete
  7. btol3..da melarat bru nk berubat susa la

    ReplyDelete
  8. pernah injured sebab acident... tak check lutut dengan betul. kesannya sekarang... 2 tahun terasa sudah... tapi alhamdulillah...

    ReplyDelete
  9. betul tu PCL.. kdg2 mmgla x nmpak kecederaan sewaktu jatuh tp utk jangka masa panjnag penyakit mula nampak.. samala en. hubby sya jatuh dah lama skrg dah terasa sakit di kaki akibat bermain bola.. puncanya jatuh & anggap xde ape2.. susah sgt nk g urut..

    ReplyDelete
  10. Betul. Sokong.

    MyTOKLAKI pernah patah kaki masa main bola di zaman sekolah. Pulih la konon.

    tapi bila dah kahwin, kaki tu la yang lemah sekali. Tak leh main bola kasar2 lagi dah.

    Kata orang, benda kalu dah rosak sekali, memang tak sama dgn yang tak pernah rosak.

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.