PCL jawab tagged, soalan dari Haida Hida !

Wednesday, November 16, 2011 PCL 17 Comments



Untungla Pcl punya waktu yang sedikit ni...baru je selesai dari tugasan hakiki...biasalah time cmni nak siap2 keluar makan tengahari..cuci tangan dulu ...

Okeh soalan dari HaiDa HiDa , terus jawab je orait !

1) tahun mula berblog?
tahun 2010

2) tema blog?
Biru putih...lebih cenderung kepada kehidupan berkeluarga yang sempoiii!

3) entry pertama berkaitan ngan apa?
Salam Pengenalan ala2 surat rasmi gitu..haha (kata blogger Nasz)

4) entry terakhir pula berkaitan apa?
Wordless Wednesday..kebetulannya tentang my kampung...teringat la plak.

5) selalu ke blogwalking?
selalu gak BW secara berkala..

6) blog macam mana yang selalu anda kunjungi?
semuanyalah yang terlintas..tapi paling suka blog pasal kehidupan sesorang..nak dapat info lebih sikit kat situ..

7) pernah tak rasa jemu dalam berblog?
ada gak sesekali tu, puncanya kalau lama tak update...huhu biasalah kan!

8) antara blogging dan jogging mana lagi best?
kedua2 tu perkara yg berbeza...BW , time malam2 n jogging hari minggu je...tu pon kalau ada masa, maksudnya lebih suka BW lah...

9) puas hati tak dengan blog anda?
tak puas hati....masih jeles dengan blogger yang berwawasan dalam arena blogging nih.

10) agak-agak sampai bila nak berblog?
selagi ada rindu kat blog la kot...kena bagi ada peningkatan dari segala aspek, baru la best kan! belaja lg..

11) bagi la pendapat sikit berkenaan blog HaiDa HiDa.. :)
Haida Hida...inilah duniaku, blog awak ni dah cukup bagus...gaya bahasanya terbaik.. mudah faham, nampak kematangan dalam blogging dan dari segi layoutnya pon nampak cantik..cool je kan ! cerita kehidupan gak la kan..tu yang sempoii..banyakkan lagi entri2 pasal nih...

Orait dah settel bahagian PCLnyer.., Kepada blogger yang kena tag tu , ini arahannya (english la plak):

Arahan soalan tag-mengetag yang perlu di turuti:
1. You must post this Rules
2. Each person must post 11 things about themselves in their journal
3. Answer the questions the tagger set for you in their post and create 11 new question for the people you tagged to answer
4. You have to choose eleven people to tagged and link them to the post
5. Go to their page and tell them you have tag HIM/HER
6. No tag back !
7. No stuff in the tagging section about “YOU ARE TAG IF YOU READING THIS” YOU LEGIMATELLY (a.k.a REALLY,TRUST WITH ALL HONEST) have tagged 11 people

PCL nak tau dari korang plak ok, ni soalannya ..sempoi je :
1. Mai/singgah blog PCL ni sengaja ke tak sengaja ?
2. Boleh share kat kawan2 lain tak kalau baca entri yang memang bermanafaat/berguna?
3. Bila sakit hati kat seseorang kena kongsi/share ke?
4. Kat mana nak kongsi tu?
5. Blogger paling friendly ?
6. Follower paling sporting?
7. Dah pernah join mana2 perjumpaan antara blogger ke?
8. Kaki segmen kah anda?
9. Giveaway , pernah dapat hadiah?
10. Suka follow blog blogger Lelaki?
11. susah ke nak tinggalkan komen pada entri blog yang dikunjungi?

silalah jawab ...wahai bloggers yang sporting ni :

http://misz-ieja.blogspot.com/
http://norihanchocolatebakery.blogspot.com/
http://www.dianarashid.com/
http://sifa862000.blogspot.com/
http://queenofbutterfly.blogspot.com/
http://www.munnafendy.com/
http://aniesandyou.blogspot.com/
http://skytechxtreme.blogspot.com/
http://zakiepurvit.blogspot.com/
http://fiesayangrul.blogspot.com/
http://sjdluvers.blogspot.com/


Assalamualaikum., ok bai2.



"Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

17 comments:

  1. hohoho.. saya terkena lg... jawab jgn x jawab eh... :) nntkan jawapan sya...

    ReplyDelete
  2. terima kasih sdi jawab soklan tag..
    ok la tu 1st entry pasal salam perkenalan.. hida masuk2 je terus bagi resepi.. hehee..

    terima kasih jugak atas pendapat tntg blog hida.. :)

    ReplyDelete
  3. nak jawab la sebab banyak soalan tentang blog..kalau tanya pasal personal saya mungkin saya tak jawab..
    wakakakak..
    terima kasih..nanti malam saya jawab.

    ReplyDelete
  4. jawapan yang berwawasan ni hehehe

    ReplyDelete
  5. hehehehee
    cool je jawapn ye =]

    ReplyDelete
  6. hahaha..antara bw dan jogging eh..

    tentulah bw kan..jogging fenat :P

    ReplyDelete
  7. qUEEN DAH JAWAB SOALAN TAG.. SILA TERJAH DAN KOMEN...

    http://queenofbutterfly.blogspot.com/2011/11/tag-dari-3nogr33ny-kancil-8349-pcl.html

    ReplyDelete
  8. terkena juga..nnti2 cinnamon cuba jawap ye..

    ReplyDelete
  9. Soalan PCL sudah dijawab..

    http://norihanchocolatebakery.blogspot.com/2011/11/semangkuk-patin-masak-tempoyak-sempena.html

    ReplyDelete
  10. haha..terpilih la pulak..nnt kn jwpn nye

    ReplyDelete
  11. hahah..kelmarin nye tag xjawab ag..arinie PCl lak..xpe sy berusaha jawab sekaligus.haha..entri khas

    ReplyDelete
  12. thanks PCL..nanti ieja jawab ok :)

    ReplyDelete
  13. @QueeN TerataI:dah terjah...sekali gus 3 tags beresss! thnks.

    ReplyDelete
  14. Dah sedaya upaya jawab..hahah

    http://sifa862000.blogspot.com/2011/11/sesi-ii-menjawab-soalan-blog-pcl.html

    ReplyDelete
  15. @Tiramisu Fatiema: dah terjah sana...tq sangat2.

    ReplyDelete
  16. da jwb tag

    http://sjdluvers.blogspot.com/2011/11/tagged-by-pcl.html

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.