Puyuh Masak SAMAH...

Friday, November 11, 2011 PCL 11 Comments

inilah kedainya @Sg Petani....



...emmh, dah makan baru tau rasanya samah ni cmmana....sebelum ni (masa balik kpg ari tuh) makcik Shidah buat masak samah itik...gila sedap tul..tanya kat dia mana nak dapat rempah samah tuh...

rempah samah memang ada jual kat kedai area Sg Petani...kedai Bismillah namanya...
pcl beli Rm5 bole buat dua tiga kali masak. ...haha mai la kalau nak rasa..bole suruh mamaD masakkan dengan syarat...

ape?.....haha sila bawa itik kalau nak makan itik samah, bawa daging korban yg lebih2 tu kalau nak daging samah....haha paham2 je lah kan!

sementara stock rempahn masih ada....Tq, mamaD...masak sedap hari ni.









"Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

11 comments:

  1. sedapnya tengok masakan tu.. tiba2 rasa lapar.. kalau kat kelantan, samah tu 50 sen.. hehee..

    ReplyDelete
  2. tak pernah try, kat sabah tak ada jumpa :)

    ReplyDelete
  3. @KhaiRin:
    blkg masjid dkt pjabat pos pekan Sp tu je..

    ReplyDelete
  4. @HaiDa HiDa: owh ye ke..kcek samah ea..5 posen!

    ReplyDelete
  5. @bobiedanbad: pi blh utagha nun..klu kt smnjung ni., kalau sana tatau plak...

    ReplyDelete
  6. huhu..nmpk sedap..tp,,ni 1st tme dgr masak samah 2..hehe

    ReplyDelete
  7. nampak sedap, tapi yatie tak pernah makan puyoh...rasanya tak akan pernah makan

    ReplyDelete
  8. masak samah??
    first time ayu dengar..

    PCL. kat kedai ayu hanya jual masak goreng, kunyit, kicap, pedas, merah, halia, BBQ

    ReplyDelete
  9. huhu tengok pon dah sedap..em bleh la cari pasnie..

    ReplyDelete
  10. xpandai makan puyh la....

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.