ADA KALANYA, pcl suka sunyi...

Saturday, December 03, 2011 Nazlee Ismail 8 Comments

...tika ini pcl dan mamadiana kesunyian dari gelak tawa, gurau senda anak2 walau baru hanya setengah hari berlalu  pemergian mereka ke kampung untuk bercuti di musim cuti persekolahan, namun sudah terasa kesunyiannya...

...ADA KALANYA, pcl suka sunyi,

kenapa?

sebabnya waktu itulah saya rasa Allah bersama saya
waktu itulah untuk saya bermuhasabah
waktu itulah saya ingat kembali keburukan-keburukan diri
dan waktu itulah saya mengimbau kenangan silam yang tidak bisa diganti lagi

tetapi lain orang, lain perasaannya

walaupun hati itu sunyi
biarlah sunyi itu bermanfaat untuk diri..

bukan maksud suka berenggang dengan anak atau tidak suka beramai2...
HARI KELUARGA ISMAIL 2011, teleh membuktikan pcl menerima suasana yang meriah itu dengan rasa syukur sangat..syukur Alhamdulillah.


"Barangsiapa yang bertakwa kepada Allah, nescaya Dia akan mengadakan baginya jalan keluar."

(Surah At-Talaq : 2)

gambar hiasan :


satu pergi tinggal lapan...kami redha akan kehendakNYA...anak2 Ismail semasa Hari Keluarga 2011.

sunyi bila anak2 jauh di kampung....gambar semasa Hari Keluarga Ismail 2011



Semoga... kegembiraan kita, kesedihan kita, kesunyian kita dan kegelisahan kita..semuanya  dihubungkan kepada Allah.




"Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

8 comments:

  1. sy pun suka sunyi..bila sunyi dapat muhasabah diri.. dan bru ada privacy

    ReplyDelete
  2. mmg pun.kdg2 sunyi itu indah.cuma bila dah senyu berhari2...mulalah gelisah rindukan anak2..

    ReplyDelete
  3. Sunyi mengingatkan Allah , itu nikmat masa

    ReplyDelete
  4. Sunyi mengingatkan Allah , itu nikmat masa

    ReplyDelete
  5. deno suka sunyi bile nak exam je... bila nak study tu mesti kena sunyi coz kalau tdk, tak masuk apa yg deno study... heee :)

    ReplyDelete
  6. SALAM,
    AYAT AKHIR TU, LF SETUJU SANGAT2 ... SENTIASA MENGINGATI ALLAH .. INSYAALLAH, KITA BERTEMU NANTI PD 18 DIS

    ReplyDelete
  7. salam pakcik.....sunyi...kata orang tua tua allah itu sunyi......

    ReplyDelete
  8. Kakcik selalu suka pada kesunyian. :)

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.