daddy...sedap ke dia buat cmtu??..eeey! kotor la..

Wednesday, December 07, 2011 PCL 19 Comments


Pendedahan seks awal boleh didapati di zoo-zoo berdekatan....

tapi tak selalu berpeluang untuk dipelajari oleh anak2...dek kerana kurangnya pengetahuan ibubapa/penjaga.
Salam...

>gambar hiasan



Sesuatu yang menggembirakan anak2 khususnya dapat beriadah keluar dari kediaman di masa cuti2 sebegini...sesekali ke zoo umpamanya adalah lebih baik dari ke tempat2 yang memerlukan kos yg agak tinggi...banyak kebaikkan dari keburukan yang digambarkan oleh lensa kamera di bawah, berikut agak 18sx dari segi pandangan mata tapi sudah menjadi lumrah binatang tidak tahu membezakan yang mana baik dan buruk untuk tontonan anak2 manusia.


Yang lebih perlu diambil perhatian...bagaimanakah anda sebagai ibubapa menjawab pertanyaan anak2 jika insiden ini berlaku depan mata mereka khususnya kanak2 bawah umur?
Secara tak langsung ...mereka boleh didedahkan tentang seks secara realiti ...tapi ada batas2 yang perlu difahami oleh mereka...wajarkah membawa anak2 ke zoo ??


haaa...ini harus difikirkan oleh ibubapa sebelum ke zoo wokeh!




>gambar hiasan dari Umar
"ayah ..kenapa orang utan tu gediks semacam je bila kena gigit 'anu' dia..??"



"dady...sedap ke dia buat cmtu??..eeey! kotor la.."

"boleh ke tumpang 2 sekali ...boleh ke ayah..tak berat ke??"



"Ibu...yang mana betina yang mana jantan ni..??"



  1. "..dah tua2 pon tak malu..pegang 'anu' dia bagi orang tengok...semua orang tua2 buat cm tu gak ke ayah??".


p/s : buat2 tak nampak...atau alihkan pandangan mereka kalau kita tak sedia menjawabnya...itu adalah lebih baik.



[yeah,..ulang siaran di musim cui sekolah]




"Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

19 comments:

  1. aih..
    entry 18 sx ni..saya bawah umur lagi nih..
    muahahahah

    ReplyDelete
  2. tu yg payah nk xplain ngan anak2...taktau cmne gaya ayat nk ckp kt dorang... :)

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum...

    Terima kasih Sudi Singgah Di Blog Saya...

    ReplyDelete
  4. alamak.
    mmg sukar bila anak2 zaman skrang semakin bijak..

    umai pun lebih kurang, tapi tulah.. bab2 gini ayu kena ada ketegasan..

    ayu ajar ttg binatang dan manusia perbezaan pada akal...

    tapi, part tv yang ayu risau.. aduh.. dengar2 filem ombak rindu ada part atas katil..
    ayu kena blacklistkan filem2 yang `gitu2` bahaya........

    ReplyDelete
  5. ouh..ouh..ini first time tengok gambar2 macam ni even umur saya da 20..hoho...
    nasib baikla masa kecik2 dulu memang jarang pergi zoo..
    adeihh..

    ReplyDelete
  6. x pena lg t'serempak ngn aksi2 ni..huhu

    ReplyDelete
  7. ...syukur,anak2 mamaijat dah lepas 15 ke atas....
    ...makin payah zaman skang ni kan...
    he he he...

    ReplyDelete
  8. Boleh tutup zoo kalu cenggini Bro!

    hahahahahaha!

    ReplyDelete
  9. kena bagi sign 18sx kot klu nak ke Zoo...hahahha

    tpi kes monyet yg tarik baju pelancong taiwan kat Bali smpai nmpak semua tu mmg teruk kan..

    ReplyDelete
  10. itu dunia binatang..kadang2 binatang lebih baik dari manusia,

    ..

    ReplyDelete
  11. adehhhh..

    maloo2 lak baca entry neh...hehe,,

    xtau nak kata apa no..kekkeke

    ReplyDelete
  12. Hahahahaha!

    Kawan sy kata, bwk anak g zoo sbnrnya tak elok sbb hal mcm nie. Hahahahah!

    ReplyDelete
  13. errrr.. xtau nk komen ape.. hahah terkedu lak.. tp saya pergi zoo x pernah nampak la plak.. hehehe

    ReplyDelete
  14. haru...mmg tak terjawab la mcm ni PCL...hahahaha

    ReplyDelete
  15. betullah abg. long, kalau berlaku betullah macam ni, macam mana kita nak jawab

    ReplyDelete
  16. ssh abah nak menjawab klu mcm ni

    ReplyDelete
  17. erkkk...cemana nak eksplen ni.. hahha..

    ReplyDelete
  18. errr..sy bawah umo! tak ley tgk.heheh

    ReplyDelete
  19. Nasib baik masa anak kakak kecik tak ternampak. Hihi.... Tapi kakak selalu PCL bagithau aje pada anak itu cara dia mengawan/kahwin. Malu tu memanglah tapi kakak jenis tak lindung-lindung dgn anak....

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.