Kesan Memakan Kepak Ayam Kepada Wanita

Tuesday, December 13, 2011 Nazlee Ismail 15 Comments


Kisah Benar “Bahaya Kepak Ayam Pada Wanita

Pertumbuhan sista(cyst) dalaman. Elakkan daripada memakan kepak ayam (chicken wing) dengan kerap terutamanya kaum wanita.

Kisah Benar, Seorang rakan baru-baru ini mempunyai ketumbuhan dalam rahim, dan dia menjalani pembedahan untuk membuang sista tersebut. Sista yang dikeluarkan adalah dipenuhi dengan darah yang berwarna gelap.

Dia menyangka bahawa dia akan pulih selepas pembedahan tetapi jangkaannya salah. Ketumbuhan berlaku hanya beberapa bulan kemudian. Beliau bergegas turun ke pakar sakit puan itu untuk bertanyakan masalahnya. Semasa rundingan, doktor bertanya soalan yang memeranjatkan beliau....

ikuti kisah selanjutnya (klik link tersebut) :






"Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

15 comments:

  1. kepak ayam penah menjadi feveret acu
    tapi lepas tau kesan buruk makan kepak ayam nie...acu mula kurang kan pengambilan..mula belajar suka bahagian lain

    ReplyDelete
  2. marah pulak nanti peminat dan peniaga nasi lemak kepak ayam....tp share untuk kebaikan bersama apa salahnya...sendiri makan sendiri mau ingat lah !! gud info bro , thnks.

    ReplyDelete
  3. uwaaaa.. taley makan dh... iyerrr

    ReplyDelete
  4. uwaaaa.. taley makan dh... iyerrr

    ReplyDelete
  5. Aduh... takutnya kakak PCL. Kakak paling suka kepak ayam. Lagilah kalau ke pizza mestilah deliwings yg kakak ordered selain pizzas...

    ReplyDelete
  6. akak pun suka gak bahagian kepak ni tp tak lah peminat tegar..tapi anak bungsu suka sgt..kalau tkde kepak tknak makan..walaupun dah beratus kali beritahu kepak ayam tk eluk..

    ReplyDelete
  7. bahaya ek...makan memang sedap..thanks pcl share

    ReplyDelete
  8. Sy tau psl cite tu. Kepak ayam bukan kemestian bg sy tp tetap makan. Maka, tetap berhati-hati.

    Kepak ayam juga tak baik untuk lelaki. Mandul.

    ReplyDelete
  9. @Fara: haha kau ni saje je...tapi keselurhan 'ayam cucuk' ni tak bagus la..lbh baik mkn ikan je..orait !

    ReplyDelete
  10. asal jgn berlebihan dah la kan....

    ReplyDelete
  11. penah gak dengar kisah ni tp kan, tang kepak tu la yg jadi pilihan.huhu.camne ni..

    ReplyDelete
  12. tak suka kepak..suka peha..
    heheheh

    ReplyDelete
  13. alamak...saya memang suka makan kepak...suka makan bahagian tulang...huhu.

    ReplyDelete
  14. tapi kepak ayam paling sedap.. = =' makanan tuk laki je yea hihiii

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.