PERBINCANGAN JPA – CUEPACS ISU SBPA 2012 BERHASIL

Wednesday, December 28, 2011 Nazlee Ismail 9 Comments





PERBINCANGAN JPA – CUEPACS ISU SBPA 2012 BERHASIL | Perbincangan hampir lima jam antara Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) dengan Kongres Kesatuan Pekerja-Pekerja Di Dalam Perkhidmatan Awam (CUEPACS) hari ini membawa hasil apabila markah prestasi untuk kenaikan gaji dan markah pelaksanaan Dasar Pemisah (Exit Policy) diselaraskan serta-merta dalam mesyuarat itu.

Presiden CUEPACS, Datuk Omar Osman berkata, JPA bersetuju untuk menurunkan markah penilaian prestasi bagi kenaikan gaji di bawah skim Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) daripada 75 kepada 65...

sila baca seterusnya di sini atau klik pada tajuk entri.




"Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

9 comments:

  1. saya baca je tapi tak faham. sebab saya keje private. hu~

    ReplyDelete
  2. Masalah tak akan timbul sekiranya sebelum diputuskan diadakan perbincangan bersama CUEPACS. Ini ibarat buat kerja 2 kali, tak ada kata putus muktamat. Kena komplen baru nak melompat.

    Alkisah dulu diwar2kan POLIS mendapat durian runtuh tetapi org tak atau sebenarnya yang dapat sesetengah orang sahaja. Pegawai SUPT. ke atas tiada kenaikan gaji. Bagi anggota Kopral pun tiada kenaikan. Di sebabkan yang berada kat atas jenis YES SIR semua kakitangan terpaksa tandatangan juga. JPA selalu gula2kan kakitangan kerajaan.

    Suruh sign tetapi bila tanya berapa kenaikan gaji tak boleh jawab. RAHSIA! Ermmm...cam ner tu...

    Ehhh...ehhh...lupa pulak ceq tak kerja gomen...hahahaa...

    ReplyDelete
  3. @@cu SaYaNg:apa bole buat...mengharap yg terbaik je..

    ReplyDelete
  4. @gadisBunga: mungkin ada efek nanti kpd semua orang...tunggu !

    ReplyDelete
  5. @JunAina: setiap suatu perlaksanaan perlu ada kata sepakat...inilah jadinya 'umpan diikat bersama mata kail'...

    ReplyDelete
  6. adakah dengan penurunan markah penilaian daripada 75 kepada 65 akan dapat membantu menaikkan prestasi sebelah perkhidmatan awan?
    harap2 gitu la yer. ;)

    ReplyDelete
  7. @Mr.Clive: harapan meninggi cmtu lah hendaknya...yg paling org nampak khususnya adalah mereka yg berada di barisan hadapan....sebolehnya dan sepatutnya perubahan secara menyeluruh di semua peringkat gred !

    ReplyDelete
  8. bagus kalau dapat duduk sama dan bincang2 macam ni
    semua senang hati

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.