Durian..durian..ada yang demam !

Friday, July 29, 2011 Nazlee Ismail 6 Comments

ini apa kes ni....taknak membazir ler kot...
hahaha layan je lah..

ihsan dari google


..ataupun saja nak bawa ke masjid....maklumlah kan...kecurian selipar sering berlaku wuhuuu! sampai cmtu sekali...

fikir2kan lah, mesti ada muslihat disebalik keunikannya...hehehe.

..

6 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Harapan Ramadhan

Friday, July 29, 2011 Nazlee Ismail 6 Comments

Salam di hari Jumaat yang mulia...

hujan pagi2 ni membangkitkan semangat kerana rahmatNYA sentiasa bersama orang2 yang benar2 ikhlas dalam segala tujuan dan harapan, sudah tentunya tujuan setiap dari kita adalah untuk yang baik2 belaka.



..dan harapan kita untuk bulan Ramadhan yang mulia itu semakin menghampiri kita....

"ku mengharapkan Ramadhan kali ini penuh makna, agar dapat ku lalui dengan sempurna" insya Allah.



6 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Mesra SEO - Tajuk POST depan dan diikuti Nama Blog anda.

Thursday, July 28, 2011 Nazlee Ismail 5 Comments

Salam n selamat tengahari readers....nak belanja lunch sempat lagi nih....mesra2 okay !



orait ..

"SEO - Search Engine Optimatization, adalah salah satu cara yang terbukti berkesan untuk membolehkan laman web dan blog tersenarai dalam enjin carian. Jika dapat memaksimakan SEO ini dalam pembikinan sesebuah blog, tak mustahil blog anda bakal menjadi kegemaran enjin carian. Jika anda bijak menggunakan SEO, secara tidak langsung akan memberikan trafik kepada blog anda. Trafik ini boleh jadi datang dari sumber-sumber yang tak disangka. Pertambahan trafik ini akan meningkatkan pageview anda, dan ia juga akan membuatkan blog anda lebih dikenali di dunia maya".[sumber]



[contoh bila klik google search]

Doa Kesedaran Tertinggi | Dunia Hidupku... P@kcikLie

- [ Translate this page ]
villakejora.blogspot.com/2011/07/doa-kesedaran-tertinggi.html - Cached
7 Jul 2011 – Doa Kesedaran Tertinggi Bacalah doa di bawah dengan penuhkesedaran dan .... dunia hidupku (47) aku (40) muhasabah diri (40) nasihat (40) ...

[contoh bila klik share ke FB]villakejora.blogspot.com

Nampak tajuk post dulu [hadapan] dan diikuti nama blog...baru lah mesra SEO...aku pon baru belajar..haa yang ni kena buat sebelum nak guna tajuk2 berpengaruh...


Untuk menjadikan blog anda mesra dengan google search engine, title meta tag yang terbaik adalah title meta tag yang akan memaparkan tajuk entri atau artikel terlebih dahulu dan diikuti dengan nama blog. Apa yang perlu anda lakukan adalah menggantikan default title tag kepada title meta tag yang lebih mesra dengan google search engine. Anda boleh lihat costum title meta tag tersebut di bawah.

cmner nak buat...

sila ke blog ni untuk belajar...haha silakan klik ye..

http://www.blogammar.com/2011/04/tips-untuk-dapat-traffik-10000-sehari.html



p/s : tajuk kat blog aku ni ntah hape2...cmner nak mesra2 ngn google ..hahaha sendiri mau ingat...akan diperbaiki.




5 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Wordless Wednesday #19 - I suggest you to do it !

Wednesday, July 27, 2011 Nazlee Ismail 15 Comments




15 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Wordless Wednesday #18 - Beralih arah...

Wednesday, July 27, 2011 Nazlee Ismail 19 Comments






Maksud Wordless Wednesday : Pada hari rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa2x description untuk explain gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan tanpa korang letak apa2x penjelasan :)
Website http://malaysianww.blogspot.com/

19 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Layan Cendol Semangkuk kongsi dua orang..

Tuesday, July 26, 2011 Nazlee Ismail 9 Comments

sambil menikmati cendol semangkuk kongsi dua orang [dgn isteri tersayang lah !] ....haha terasa lebih lagi keenakkannya..



..macamni lah dah petang2 habis keja ada keja lagi..tapi kali ni tunggu keta diservis...tukar minyak hitam jer...dah sampai limitnya.

manusia pon kalau selalu diservis , dibersihkan hati dengan cahaya keimanan insyaAllah akan nampak keceriaannya...

kita layan cendol Banting dulu...tengok kegigihan mamak tu...





masih guna kaedah lama lagi...tengok tu pemarut/sagat ais...tradisional lagi ...ermmm, tu betul2 punya air tangan mamak ...mesti ummph !

mai pekena kat Banting depan JPJ jer...





9 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Sembang Pasal Kicap la plak !!

Monday, July 25, 2011 Nazlee Ismail 11 Comments


...takde kicap tak selera nak makan..tu lah anak2 yang membesar dengan kicap...
lepas tu memilih brand plak tu..tak nak yang lain ..nak yang kipas udang tu je..

apa la sedap sangat...kekadang aku pon 'layan' masak kicap telur..huhu , dah bosan makan lauk2 lain...hurm boleh tahan gak!

"start hari ini, semua orang kene derma 20sen satu hari.letak dalam tabung ni...duit ni kita buat beli kicap kipas udang tau" .

petikan dari SINI..... 5minit gua mensearching dalam peti ais.sampai ke tempat frozen pun gua check.belakang peti ais pun gua try2 usha kot2 adik gua sorok ke.tapi tetap tak ada.

lalu gua menjerit.

"mak! mana kicap cap kipas udang abang ni?".

tiba2,ayah gua bangun dan duduk disamping meja makan untuk menyantap lalu berkata dengan tiada perasaan kasih sayang terhadap gua.

"ekonomi teruk.ayah nak simpan duit.kicap kipas udang sekarang dah mahal.kau jangan nak demand sangat.makan je dengan kicap tesco tu.tak nak sudah.aku tak susah pun"katanya.

ternganganga gua dibuatnya.

"tapi ayah..abang membesar dengan kicap tu.hidup dan mati abang hanya pada kicap tu.darah kami dah bersatu padu.tanpa dia,siapalah abang."kata ku spontan sambil membuat muka anak wayang.





haa , nampak ..nampak..sampai cmtu sekali...bertapa berpengaruhnya kicap ni...

.....takde persaingan dari segi kualiti dan rasa membuatkan 'mereka' ni meletakkan harga tinggi yang melampau.....tapi apa nak buat, barang bagus mesti harga nya pun bagus..berbaloi ?

sebagai penggemar kicap khususnya, berbaloi atau tidak sendiri mau ingat...

nak tukar kepada brand lain pon sendiri mau fikir lah...ade jugak try , tapi jauh beza rasanya...entah lah !


p/s : sembang2 makan tghari ..pasal kicap la plak !!


11 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Ayuh Bangunlah Tunaikan Perintah Allah

Monday, July 25, 2011 Nazlee Ismail 5 Comments







PERISTIWA SUBUH


Tabuh Berbunyi Gemparkan Alam Sunyi
Berkumandang Suara Azan
Mendayu Memecah Sepi
Selang Seli Sahutan Ayam

Tetapi Insan Kalau Pun Ada Hanya
Mata Yang Celik Dipejam Lagi
Hatinya Penuh Benci
Berdengkurlah Kembali
Begitulah Peristiwa Di Subuh Hari
Suara Insan Di Alam Mimpi

Ayuh Bangunlah
Tunaikan Perintah Allah
Sujud Mengharap KeampunanNya
Bersyukurlah Bangkitlah Segera
Moga Mendapat KeredhaanNya
Begitulah Peristiwa Di Subuh Hari
Setiap Pagi Setiap Hari


5 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

mamaD...ngidam !!!

Saturday, July 23, 2011 Nazlee Ismail 1 Comments




salam n moning semua....

tau dak apa ni....tajuk cm lain mcm ja ni....hahaha takleh blah...

mamaDiana mesti 'tanjat' dengan statement ngidam ni..dia sensitif la bila ada yg cakap pasai ngidam2 ni....huhu taktau la kenapa??


....semalam ke Bkt Tinggi ...tujuan semata2 nak beli donut je....especially donut durian 'big apple'....

mamaD terasa hampa sangat sebab kehabisan la plak....tu yg terkilan sikit..kesian la plak aku tengok...maunye nanti aku uli2 tepung buat doh..n sumbat isi durian...pergh! kalau tu la kenyataannya dan jadi donut durian yg diidamkan...hahaha, big apple bole tutup kedai ni...

..


1 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.