Wordless Wednesday - Salah Siapa Salah ....jangan 'bendul' sangat !!

Wednesday, November 30, 2011 Nazlee Ismail 14 Comments

Salam, petang2 gini ...lepas hujan plak tu..boleh le cari makanan...

tak nampak  pon  'KODOK'  nyer...mana?


kenapa tak namakan ' CUCUR UDANG '...mana peginya  'BADAK'  tu?
[sumber foto dari google]



"Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

14 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Wordless Wednesday - Burung Yang Sangat Perihatin...

Wednesday, November 30, 2011 PCL 14 Comments

.....sanggup membela 'atok' nya sehingga spesis burung ini dinamakan....







[sumber foto]


........BELATUK, burung apa ?

hehe...burung apa?.





"Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

14 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Suatu Peringatan..

Tuesday, November 29, 2011 PCL 8 Comments

...cuti2 skul, bawa mak mertua dan makcik..otai pancing tu datang memenuhi hobi mereka..sampai tengah malam kat Pantai Morib.

Tertarik dengan papan tanda ni...bagus untuk peringatan pada semua...



P/s...pujian kepada pihak berwajib.


"Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

8 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Jangan Jadi Penakut....!

Tuesday, November 29, 2011 Nazlee Ismail 10 Comments

emm...semalam sempat meneman adik ipar PCL berurut kaki...katanya sakit sampai ke pinggang.

huh, muda lagi tu...tapi sayang kalau tak jaga betul2 kesihatan masa muda ni, impaknya bila dah tua sikit nanti..nak berjalan pon susah.

masa zaman sekolah dulu dia penah jatuh terseliuh semasa bermain bolasepak....tatau apa lagi masa tu nak berurut ke, dibiarkan baik cmtu jer.

dah berlalu lebih kurang 10 tahun lamanya , tetiba je dia terasa sakit balik selepas buat aktivi kayuh basikal...

ni ha pCL pon nak pesan ni, jangan takut2 nak berubat atau pegi berjumpa doktor....ade sesetengah tu yang penakut !!

doktor atau sesapa saja yang boleh mengubati sesuatu penyakit tu tak perlu ditakuti malah perlu dihampiri selalu.

jangan tunggu bila dah teruk sangat baru nak terhegeh2 nak cari doktor...lambat!,..masa sihat la nak periksa kesihatan...betul tak ?


ok, bai2.



"Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

10 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Entri khas : HARI KELUARGA ISMAIL (1)

Monday, November 28, 2011 PCL 9 Comments

Salam bahagia dan selamat bercuti kepada mereka yang berganti cuti sempena Maal Hijrah 1433, tahun baru ini. Salam Maal Hijrah juga dari PCL sekeluarga.

"Pesefahaman Asas Perpaduan Ummah" tema sabutan maal hijrah tahun ini.

Sebagai kenang-kenagan, entri bergambar yang diabadikan dalam blog ini adalah untuk tatapan ahli keluarga terutamanya untuk anak2 serta anak2 saudara Pcl yang masih kecik2 tu.. ..Insya Allah entri khas kekeluargaan seperti ini tidak untuk keluaga Pcl sahaja malah untuk semua pembaca yang menyinggah di sini, ini adalah sebahagian bukti bahawa semangat kekeluargaan itu boleh dipupuk melelui perjumpaan, perhimpunan dan sebagainya yang boleh mendekatkan lagi hubungan silaturrahim.

ikuti rentetannya :

[26/11/2011 - 7am - 9am]

masakan khas untuk 'orang sakit'...iaitu isteri kepada pengerusi tetap....perlu diambil kira, terima kasih pada Fairuz yang memahami keaadan komitmen suaminya yang tercinta...


skil memasak abanglong n kaklong ..sekali masak untuk 2 hari makan ..wow dasat tuu !!


guna gunting lambat la siap paktam...baik gigit je, cepat sikit habis keja tu...terbaik !!, "ringan betul la tulang paktam"....


kaklong memang cekap potong memotong, "biasalah kaklong"....ehh mana mamadiana nih,..suka main sorok2 ek !


kalau diikutkan sebelanga bihun goreng pun dah cukup, tapi abanglong punya citarasa tinggi..taknak ada komplen makan tak cukup..sudahnya sampai ke malam kitaorang boleh makan...emmm sedap plak tuh...boleh kekalkan jawatan tu yer...


....pagi hari pertama setelah solat subuh berjamaah, AJK bahagian makanan telah memainkan peranannya, tanggungjawab yang dipikul oleh abglong dan kaklong bagus sekali....paktam suka membantu walaupun beliau hanya AJK bahagian penginapan je, semangat kekeluargaan...emm cmtula yang kita nak sangat...cayalah paktam!

Gulai kulur sayur nangka,
makan sama beramai-ramai,
tangan dihulur tanda mesra,
semoga hendaknya ceria , aman dan damai.

Nak kena buat kerja semuanya dengan pantas sebab masa terhad...ada aktiviti pantai plak pukul 9 pagi mengikut agenda yang telah dirancangkan.

excited je semuanya....jom !

Sebelum tu di sebelah malamnya, setiap wakil ahli keluarga yang terlibat telah menerima cendera hati yang cukup simbolik dari penganjur sebagai tanda terima kasih dan kenang-kenangan kerana mereka sedia hadir memeriahkan majlis.

cantik lah..cute sangat wallawey !!

aktiviti seterusnya di Pantai Morib, kita ikuti di entri akan datang.....[bersambung]

ok bai2.


LINK BERKENAAN DENGAN HARI KELUARGA :







"Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

9 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Doa Akhir dan Awal Tahun Hijrah Versi Melayu.

Saturday, November 26, 2011 Nazlee Ismail 6 Comments

Doa Akhir Tahun dan Awal Tahun Hijrah Versi Melayu

[DOA AKHIR TAHUN] ..dibaca akhir waktu asar atau selewat2nya sebelum masuk waktu solat maghrib pada akhir bulan Zulhijjah.

Bismillahirrahmanirrahim

Segala puji bagi Allah, Tuhan sekelian alam. Selawat dan salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad Sallallahu 'Alaihi Wasallam, ahli keluarga, dan sahabat-sahabatnya.

Ya Allah, telah berlalu setahun dalam hidup kami. Sesungguhnya Engkau telah menganugerahkan kami nikmat-Mu yang tidak dapat kami menjangkau kehebatannya. Engkau telah memelihara kami daripada keburukan yang tidak mampu kami menolaknya. Kami telah melakukan dalam tahun tersebut perbuatan dan amalan yang Engkau Maha mengetahui baik dan buruknya.

Ya Allah, sekiranya amalan tersebut bersesuain dengan ketetapan-Mu, terimalah dan catatkannya sebagai amalan soleh kami di sisi-Mu. Dan sekiranya amalan tersebut berbaur dengan sifat riya', ujub, dan menunjuk-nunjuk atau kami lakukan perilaku dosa, kesalahan dan keinginan yang buruk, maka kami pohon pengampunan-Mu dan tutupilah segala keaiban dan kesalahan. Kurniakanlah ke atas kami kelebihan dan keluasan sifat pemurah-Mu. Itulah kemuncak permintaan dan doa kami.

Ya Allah, sesungguhnya telah datang kepada kami tahun baru setelah kami meninggalkan tahun ini sebentar nanti, kami tidak tahu apakah yang terkandung dalam pengetahuan-Mu mengenai diri kami. Kami jahil ke mana arahnya penghidupan kami di alam maya ini. Harapan kami agar Engkau membuka lembaran tahun baru ini pintu taubat yang jujur dan tulus untuk kami, yang tidak berakhir dengan kekufuran dan kesesatan. Dan Engkau kurniakan taufiq kepada kami pada tahun ini untuk melakukan amalan-amalan soleh yang Engkau redai, kehidupan yang murni yang Engkau rahmati.

Ya Allah, peliharalah anggota kami agar melakukan ketaatan kepada-Mu. Peliharalah hati kami agar dipenuhi dengan kecintaan. Lapangkan hati kami agar dapat kami mendekati-Mu seperti mana Engkau telah lapangkan hati hamba-hamba-Mu yang soleh. Jadikan kami di antara orang-orang yang menepati janji dalam menjalankan hak. Jadikan kehidupan kami sebagai saksi yang benar terhadap setiap amalan seperti mana yang Engkau syariatkan kepada kami, Wahai Tuhan Yang Maha Pemurah, Yang Maha Penganugerah



[DOA AWAL TAHUN]...dibaca selepas solat maghrib pada malam 1 Muharram.

Bismillahirrahmanirrahim

Segala puji bagi Allah, Tuhan sekelian alam. Selawat dan salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad Sallallahu 'Alaihi Wasallam, ahli keluarga, dan sahabat-sahabatnya.

Ya Allah, kami menadah tangan kepada-Mu pada waktu malam dan siang dalam keadaan kami bertawassul dengan nama-nama Mu, dalam keadaan kami mengharapkan gedung rahmat yang sarat di samping Mu. Dan dalam keadaan kami cinta sesungguhnya kepada-Mu dan cinta apa yang menghiasi kebesaran-Mu.

Ya Allah, Ya Rabbul Jalil. Dengan sunnah-Mu menjelang kini tahun baru yang telah Engkau tentukan mengikut qada dan qadar di Loh Mahfuz-Mu. Kami meredahnya di bawah Iradah dan Qudrat-Mu. Sebagai makhluk-Mu yang sentiasa mencari keredaan-Mu. Kehadiran tahun baru ini, memungkinkan kami menadah tangan memohon rahman-Mu, kami pertautkan permohonan kami sekental-kentalnya kepada Mu. Kami mengharap perdampingan taufik dan hidayah-Mu yang telah Engkau berikan kepada kami pada masa-masa yang lalu sepanjang usia kami. Engkau sempurnakan perlindungan dan pemberian-Mu yang begitu melimpah kepada kami. Jadikanlah diri kami, hati kami serta seluruh anggota badan kami jati kekuatan, sepertimana Engkau berikan kepada hamba-hamba Mu yang terpilih. Supaya kekuatan ini dapat kami gunakannya sebagai pelindung daripada segala kemungkaran, sama ada yang zahir atau yang batin. Dan dengannya kami dapat kelapangan pemikiran, keindahan kehidupan, kekuatan dalam keyakinan, ketetapan dalam pegangan agama, dan kebaikan untuk diri kami dan orang-orang sekitar kami.

Ya Allah, hindarkan kami daripada segala yang merungsingkan, pemikiran yang membingungkan, pengalaman yang menyedihkan dan menyempitkan dada kami. Kurniakan kepada kami keselamatan dalam pemeliharaan-Mu yang dapat melindung kami dari sebarang kejahatan, keburukan dan kerunsingan. Ya Allah, rahmatilah permintaan kami, terimalah kepasrahan diri kami kepada-Mu, Wahai Penolong hamba yang meminta pertolongan, tolonglah kami. Wahai Pencegah kemusnahan, hindarilah kami dari kemusnahan dan keporak-perandaan. Ya Rahman Ya Rahim! Jadikanlah lipatan tahun baru ini pembuka bagi kejayaan, ketenangan yang menyeluruh untuk kami dan kaum Muslimin keseluruhannya memelihara agama-Mu. Hamparkan di dalamnya hamparan rahmat-Mu sepertimana Engkau berikan kepada hamba-hamba Mu yang terpilih. Rahmat yang dapat menghindarkan segala kepayahan dan kerunsingan. Ya Allah, kekalkanlah tahun-tahun yang akan datang dalam hidup kami dengan catatan kegembiraan, kebahagian dan kelapangan, supaya kami dapat rasakan dalam detik hidup kami kenikmatan yang ada padanya. Ya Allah, jadikanlah tahun yang akan datang, semulia-mulia tahun yang Engkau berkati ke atas kami. Jadikanlah kami orang yang paling bahagia bersama-Mu. Ya Allah, ampunkanlah segala kesalahan kami, dan terimalah kebaikan kami, berkatilah masa, waktu dan segala gerak-geri kami. Wassallalahu Ala Sayyidina Muhammad wa Ala Aalihi wa Sahbihi Wassalam.

[sumber]

p/s : boleh baca masa Hari Keluarga yg kebetulan pada tarikhnya...lebih mudah dan senang faham moga terus masuk ke dalam hati dan fikiran yang membaca dan mengaminkannya..mudah2an insyaallah.



"Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

6 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Bestnya....reramai di rumah PCL

Friday, November 25, 2011 PCL 2 Comments


makan bawang besar sorang sebijik.....memang bestlah baunya ngalahkan Bangla...kentang je takde...haha.


haa, ni untuk aktiviti esok punya hamper buat hadiah.


satu bilik wanita dan satu bilik untuk lelaki...lebihnya kat rumah pcl lah....


hurm..suka sangat bila semua keluarga nak datang berkumpul..

sejak petang tadi dah datang berperingkat. ..semakin meriah la rumah ni, pcl dah sewa bilik tambahan untuk dorang menginap di sini dengan selesa..

malam ni adalah aktiviti bebas, kesian. ...ada yang datang jauh dari Perak nun....bagi relaks, esok subuh ada solat berjemaah dan paginya ada aktiviti riadah kat Pantai Morib..

p/s : jom ngeteh dulu...yg lelakinya biasalah...dah lama tak berborak...cari pot la.

ok, bai2.


"Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

2 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Nenyak Tidur Atau Sentap Bila Melihatnya ! ...Berpukung Etnik Banjar.

Friday, November 25, 2011 Nazlee Ismail 15 Comments

bila terperasan je mamadiana dodoikan anak jagaanya si Afni Zulaikha tu...ahh teringat plak aku nak ambil buaian elektrik baby (hantar repair minggu lepas)dah siap..baru je cina kedai tu call aku tadi.

...kalau nak diikutkan orang tua dulu2..tak bermodal pon nak dodoikan anak supaya tidur dengan nenyak...khususnya etnik Banjar masa tu memang terkenal dengan kaedah/cara BERPUKUNG ni..

bagi yang tak biasa dan pertama kali tengok ..jangan kata ni kes dera bayi ye...>.pic by blog paklong.

Ulasan lanjut berkenaan dengan teknik dan kebaikan BERPUKUNG ini ada dalam blog kulaan ni (KLIK)


sekarang ni dah takde dah..even orang Banjar sekali pon dah tak mengenali apa itu BERPUKUNG...huhu.

ok , bai2...

p/s : kami sedang menunggu ketibaan tetamu untuk majlis "Hari Keluarga Ismail 2011".


"Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

15 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Persediaan Untuk Hari Perjumpaan Keluarga 2011

Friday, November 25, 2011 PCL 11 Comments

Salam, untuk tahun ini buat julug kalinya diadakan majlis perjumpaan keluarga ataupun hari keluarga bertempat di Banting....secara tak langsung Pcl akan jadi tuan rumah.

Sebelum ni cadangan mengikut mesyuarat adalah di sini tapi bukannya dalam kawasan kediaman pcl...kitaorang rancang nak sewa homestay berdekatan...dijangkakan seramai sepuluh keluarga akan hadir. ....at last call, cadangan dipinda sebab homestay yang nak disewa tu tak sesuai nak buat aktiviti riadah....

takde tempat lain yang mudah cari dan sangat sesuai adalah rumah pcl.....offer dengan relanya sebab kat depan rumah pcl ni memang ada Mes ala2 hotel bajet untuk kakitangan berkursus dan menginap.

half price offer untuk staff. ...sapa taknak kan, boleh jimat separuh untuk buat aktiviti lain.
ok, tu rentetan citer hari keluarga yang bakal diadakan pada 26-27/11/2011 esok lusa ni.

alkisahnya, plan dah tukar. ...keja kemas mengemas telah bermula sejak petang tadi hingga saat pcl menaip entri nih...
orang datang baru kalut nak buat semua., memang tak tercapai akalku...hah sempat lg tu.
...tapi bukan nak puji lebih2, respek sama my wife..sungguh cekap buat keja rumah, nama pon 'orang rumah' kannn!
aku ni, setakat tolong hembusS! habuk tu sure boleh punya....bagi semangat sikit, baru la 'orang' suka...

bila orang suka...takyah kenen-kenen....hati ni dengan rela melakukannya....kasih isteriku hee...hee

"aduss....sakit pinggang la bang, boleh tolong tak? ".......zassss, ! dengan pantas aku ambil minyak urut.

..ok, bai2.

"Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

11 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Kawal emosi dengan berwuduk...

Thursday, November 24, 2011 Nazlee Ismail 12 Comments

..kalau dah 'bertegang urat'..merah padam muka...tak leh buat apa dah.
semua nasihat orang lain tak dipedulikan...macam kena rasuk la pulak....ada kalanya kita tak dapat mengawal emosi, sekeras manapun usaha yang dilakukan untuk menahannya.

Tapi sebenarnya ada cara supaya emosi kita tidak meluap-luap dan tetap berpikiran secara rasional..cmner tuh ?

ramai yang dah tau especially orang muslim, kena segera la berwuduk.. ambil jer air semayang  tak kira waktu lah...ada rahmatNya jika melakukan dengan betul mengikut tertibnya.

Kita dinasihatkan berwuduk apabila marah. Perasaan marah seseorang pasti menurun apabila berwuduk. Cuba kita bayangkan ketika kita menuju ke tempat berwuduk, badan kita dalam keadaan panas dan kurang bertenaga. Bagaimanapun, apabila selesai berwuduk dengan serta-merta anggota tubuh tenteram.

perlukan masa untuk diam dan tenangkan fikiran, sehingga keputusan apapun yang akan diambil nanti sudah melalui pemikiran yang matang dan  perspektif yang lebih segar kerana keputusan yang spontan dalam kes sebegini selalunya beremosi.

sentiasalah dalam keadaan berwuduk..itulah yang terbaik untuk mengawal emosi.

arrrrgh...grrr!!! aksi Qeela bila dia marah..


"Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

12 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Tak kisahlah bini orang lain masak sedap level mana pun, tapi bagi kami, kalau isteri sendiri yang memasak, kami sebagai lelaki akan katakan sedap..

Wednesday, November 23, 2011 Nazlee Ismail 30 Comments

Penerangan/pengakuan ikhlas dari Blogger ini mecuit hati saya untuk berkongsi di sini...

Dalam adat ketimuran, kerjaya suri rumah juga adalah satu bentuk kerjaya. Di mana perempuan dididik untuk tahu menahu cara memasak dari level paling rendah iaitu masak air ke arah level tinggi seperti masak tempe cara perancis, mahupun sotong kurita bersalut tepung kentaki. Kerjaya suri rumah adalah kerja kebanyakan orang kampung dahulu mungkin?

Aku tak katakan bahawa isu memasak ini perlu diberi fokus seperti wajib.Tak labelkan perempuan yang tak reti memasak as noob. Tapi bagi aku, budaya ini perlu ada dekat gadis generasi kini. Buku resipi sekarang google je. Tak susah pun untuk kuasai beberapa masakan faveret bakal suami insyaAllah. Tak kisahlah bini orang lain masak sedap level mana pun, tapi bagi kami, kalau isteri sendiri yang memasak, kami sebagai lelaki akan katakan sedap walaupun kami sekadar makan ikan bilis cicah sos sekalipun.

.. walaupun lelaki adalah pemasak terbaik, tapi kami lelaki yang sayang isteri sendiri menilai sesuatu itu dari keikhlasan. Penat kerja balik rumah, tengok isteri comot2, muka berjelaga, minyak and all stuff, makes us loves u alls more and more. :)

Ingat, memasak bukan sekadar buat kuih raya dan upload gambar di facebook.We knew, that you girls, have all the effort, and we knew it the best of you could do and should do.
[kredit sumber]..TQVM.


"Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

30 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Wordless Wednesday - Fahami Istilah Komuniti Banjar

Wednesday, November 23, 2011 PCL 6 Comments







kredit untuk : TROLAK SELATAN



"Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

6 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Ikan Sebelah...tak dapatnya harga 'sebelah'...

Tuesday, November 22, 2011 PCL 7 Comments

..petang semalam singgah pasar malam nak cari ikan sebelah...tah mcmana teringin plak..

huh, boleh tahan gak harganya sekilo..ingatkan dah sebelah tu boleh la dapat harga separuh ...huhuhu sapa nak bagi kan...wallawey betoi !!

bukan masalah harganya tu ku kesah!..teringin nyer pasal..redhakan jelah.


***ada kisah disebaliknya tentang ikan sebelah juga dikenali dengan nama ikan sisa nabi (rujuk kat sini)

..emmmm rangup... bila digoreng sememangnya sedap, sedap lagi kalau makan bersama kuah sayur kubis masak lemak putih...dan tak lupa gak cicah bersama sambal belacan..wuhuuuu sedpanyerr...allahuakbar !





yeah, selera kampung plak petang2 ni untuk makan malam kami sekeluarga...hurm tapi dua orang je yang makan..aku dan dia...anak2 biasak la , bukan selera dorang pon.


ok bai2..saje je PCL nih !


"Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

7 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Salam Bersambut, Ukhwah Bertaut...sungguh bermakna jika ada keikhlasannya.

Tuesday, November 22, 2011 Nazlee Ismail 9 Comments

Assalamualaikum wbt,

Suka saya merujuk sepenuhnya di halaman blog INI, terdapat KOLEKSI HADITH DAN AYAT AL-QURAN Berkaitan Dengan Kawan, Persahabatan dan Persaudaraan Menurut Islam

moga kita dapat memanfaatkannya di hari..

PERJUMPAAN BLOGGER, AHAD 18 DISEMBER 2011, DI BANDAR BARU BANGI, SELANGOR


Ayat Al Quran Mengenai Persahabatan: Sahabat Pada Hari Kiamat
(Pada hari kiamat kelak) orang yang bersahabat saling bermusuhan di antara satu sama lain, kecuali orang-orang yang bertaqwa." (al-Zukhruf:67)

Hadis Persahabatan: Memilih Kawan
"Seseorang itu dikenali berdasarkan sahabatnya, maka berwaspadalah / bersikap bijaksanalah dalam memilih sahabat." (Riwayat Ahmad)

Ayat Al Quran Berkenaan Persahabatan: Orang Zalim Yang Menggigit Jari
"Pada hari itu orang yang zalim menggigit tangannya (jari) dengan penuh penyesalan sambil berkata alangkah baiknya kalau aku dahulu menurut ajaran Rasul Allah. Wahai alangkah baiknya kalau aku tidak menjadikan si anu sebagai sahabat karib. Ia telah menyesatkan aku dari mengingati pesanan (Allah) setelah peringatan itu datang. Memang syaitan akan melepaskan diri dari kejahatannya terhadap manusia. (Al-Furqan: 27-29)

Hadis Persahabatan: Tukang Besi dan Penjual Minyak Wangi
"Bersahabat dengan orang yang soleh dan dengan orang yang jahat persis seperti berkawan dengan pengedar minyak wangi dan tukang besi (yang menghembus bara api). Pengedar minyak wangi sama ada ia memberi anda sebahagian atau anda membeli bau-bauan daripadanya atau sekurang-kurangnya anda mendapat juga baunya. Manakala tukang besi pula samada ia menyebabkan baju anda terbakar atau anda mendapat bau yang hapak." (Riwayat Abu Daud)

Hadis Persahabatan: Jangkitan Orang Durjana
"Jangan bersahabat dengan orang yang durjana nanti menjangkit kedurjanaanya kepada anda. Awas dari berkawan dengan rakan/sahabat yang jahat." (Al-Mustadrak ala al Sahihain)

Hadis Mengenai Persahabatan: Orang Mukmin
"Jangan bersahabat kecuali dengan orang Mukmin." [Riwayat Abu Daud)

Hadis Persahabatan: Jamuan Orang Bertakwa
"Janganlah memakan jamuan anda melainkan orang yang bertaqwa." (Riwayat Abu Daud)

Hadis Persahabatan: Cermin
"Orang Mukmin adalah ibarat cermin bagi Mukmin yang lain. Mereka bersaudara di antara satu sama lain. Memelihara harta bendanya dan melindungi kepentingannya masa ketiadaannya" (Riwayat Abu Daud)

Hadis Persahabatan: Ikatan Setiakawan Kerana Allah
"Ikatan iman yang paling teguh ialah setiakawan demi Allah dan berkonfrontasi demi Allah, kasih demi Allah, benci pun demi Allah." (Riwayat Tayalasi, Hakim, Tabarani fi al-Kabir dan al-Ausat, Ahmad, Ibn Abi Syaibah, dan Ibn. Nasr)

Hadis Persahabatan: Memanfaatkan Kelebihan Diri Untuk Menolong Orang Yang Tidak Ada Kelebihan Tersebut
"Sesiapa yang mempunyai kelebihan tunggangan maka hendaklah dia membantu memudahkan untuk orang-orang yang tidak mempunyai kenderaan. Sesiapa yang mempunyai bekalan lebih maka hendaklah dia membantu orang yang tidak mempunyai bekalan." (Riwayat Muslim)

Hadis Persahabatan: Rasa Sayang
“Jika seseorang itu sayang kepada sahabatnya maka hendaklah dia beritahu bahawa dia menyayanginya.” (Riwayat Abu Daud)

Hadis Persahabatan: Doa Untuk Sahabat
Umar Ibnu al-Khattab meriwayatkan:
Pada suatu ketika saya memohon izin daripada Rasulullah s.a.w. untuk pergi menunaikan umrah. Baginda mengizinkan saya. Beliau berpesan “Jangan lupa mendoakan kami wahai saudaraku.”. Saya amat berbesar hati dengan ungkapan Baginda tersebut. (Riwayat Abu Daud)

Hadis Persahabatan: Bermanis Muka
Abu Dzar meriwayatkan bahawa Rasulullah s.a.w. bersabda:
“Jangan engkau memandang kecil perbuatan yang baik, walaupun sekadar bermuka manis apabila bertemu dengan sahabat” Riwayat Muslim)

Hadis Persaudaraan: Dua Muslim Berjabat Tangan
Rasulullah s.a.w. bersabda:
“Setiap dua orang muslim bertemu dan berjabat tangan nescaya diampunkan dosa keduanya sebelum mereka berpisah” (Riwayat Abu Daud)

Hadis Persahabatan: Sering Ziarah-Menziarahi
Rasulullah s.a.w. bersabda: Allah s.w.t. berfirman:
“Orang yang berkasih sayang kerana Allah, orang yang saling berziarah kerana Aku (Allah), orang yang saling berbelanja membelanja kerana Aku(Allah), orang yang saling berhubungan kerana Aku(Allah), mereka semua berhak mendapat kasih sayangKu (Allah)” (Riwayat Ahmad)

Hadis Persaudaraan: Ucapan Untuk Sahabat - Kelahiran Anak
“Semoga Allah memberkati anda dengan kelahiran anak ini. Semoga anda bersyukur terhadap kurniaan Allah, mudah-mudahan anda dikurniakan kebaikan setelah ianya membesar.” (Diriwayatkan daripada Hussein Saidina Ali)

Hadis Persaudaraan: Ucapan Untuk Sahabat - Pulang Dari Perjalanan Jauh
“Segala puji bagi Allah yang telah menyelamatkan anda dalam perjalanan, mempertemukan saya dengan anda serta telah memuliakan anda dengan perjalanan tersebut.” (Diriwayatkan daripada Para Leluhur Silam; Salaf)

Hadis Persaudaraan: Ucapan Untuk Sahabat - Pulang Dari Medan Perjuangan Atau Jihad
“Segala puji bagi Allah yang telah menganugerahkan kepadamu kejayaan, kemuliaan dan pengorbanan.” (Riwayat Muslim, Nas’I daripada A’isya)

Hadis Persahabatan - Ucapan Untuk Saudara - Pulang Dari Menunaikan Haji
“Semoga Allah menerima ibadah hajimu, mengampunkan dosamu, serta menggantikan semula harta yang telah anda belanjakan.” (Riwayat Ibnu Sunni daripada Ibnu Umar)

Hadis Persahabatan: Memberikan Hadiah
Ad-Dailami meriwayatkan daripada Anas r.a.; Sabda Rasulullah s.a.w. yang bermaksud; “Kerapkanlah memberi hadiah kerana ia boleh meneguhkan kasih sayang dan menghilangkan persanggitan hati.” (Riwayat Thabrani)

Dalam hadith yang lain Baginda bersabda:
“Hendaklah kalian saling memberi hadiah, kelak kalian akan lebih mesra dan kasih.” (Riwayat Malik)

Hadis Berkenaan Persaudaraan Dalam Islam: Tujuh Hak Seorang Muslim Daripada Muslim Yang Lain.
Rasulullah s.a.w. menerangkan:
“Tiap orang Mukmin telah diwajibkan oleh Allah mendapat tujuh hak daripada orang mukmin yang lain:
1. iaitu memandangnya dengan penuh penghargaan,
2. menyimpan perasaan mesra dalam hati terhadapnya,
3. menghulurkan simpati dengan harta sendiri,
4. mengharamkan perbuatan mengumpat terhadapnya,
5. menziarahinya ketika sakit,
6. mengiringi jenazahnya (apabila meninggal dunia) dan
7. tidak menyebut tentangnya kecuali yang baik sahaja setelah ketiadaannya.”
(Riwayat Ibnu Babawaih)

p/s :...Semoga dengan panduan tersebut kita sentiasa berusaha kearahnya iaitu untuk mencari sahabat/saudara menurut Islam , maka sudi-sudilah kita beramah mesra di BANGI nanti insyaAllah...kepada blogger yang belum mendaftar dan tergerak hati nak join silalah isi borang di blog Urusetia LF dan KAKCIK.


"Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

9 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Cuti Sekolah Bukan Masa Bersenang Lenang Sepanjang Masa...

Monday, November 21, 2011 PCL 14 Comments

Yang Biasa Akan Terbiasa Jika Dibiasakan....

...haha, lega rasanya. ...ada gak yang sudi membantu mamadiana di rumah tu....gambar ni pcl snap curik2 pada jam 1 tghari tadi (waktu balik makan tengahri kat rumah)....biarkan anak2  creat aktiviti yang berfaedah dari duduk depan tv 24 jam huh! kekadang merimaskan lah .

bukan nak kata dorang ni rajin ...adakalanya sifat 'M' tu tetap ada gak, biasalah kan budak2, apa yang dorang tau selain dari menerima arahan....untunglah kalau punya anak yang mau terima arahan.

pssttt !...mamadiana tu sesekali memang tegas dengan anak2...tegas  dalam lembut U know !! (kekadang berdesing gak).





aktiviti mencuci lantai kat belakang rumah...Hanis suka main air !!  n kakaknya ..tekun memberus lantai.

anak-anak memang menantikan sangat musim cuti persekolahan ni....sebagai ibubapa , sebenarnya kita ni jangan ada sikap 'dengki ' dengan hak dorang tu, biarlah sesekali  buat aktivit sendiri tapi jangan keterlaluan 'membiarkan' dorang sampai tak disuruh langsung membantu buat kerja rumah.

..sekali suruh... biasa , banyak kali suruh akan menjadi kebiasaan dan bila dah biasa tak perlu disuruh lagi dah...insyaAllah. (belajar dari pengalaman ibubapa pcl dulu...hurm! ingat lagi ni)

biar kemahuan dorang untuk ' membantu' datang dengan sendirinya...kita sebagai ibubapa pantau je.. insyaAllah, dorang akan terbiasa melakukannya dengan tanpa sebarang imbuhan yang menanti.

ok bai2,



"Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

14 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Salam Ceria Hari Isnin...

Monday, November 21, 2011 Nazlee Ismail 15 Comments

Assalamualaikum wbt,

Salam pagi Isnin yang ceria...okay!.

kena bagi ceria walaupon tak berapa nak ceria...jangan ikut sangat mood monday blues tu...

kalau kita mulakan sesuatu dengan ceria insyaAllah sesuatu yang baik dan lebih baik akan berlaku seterusnya...

mulakan kerja kita dengan lafaz Bismillah dan disudahi dengan lafaz Alhamdulillah...juga diikuti bersama doa2 di bawah ni,  mohon mudah2 an setiap perkara yang kita lakukan diberkati dan dirahmati Allah swt.



lebihkan senyuman orait!...lakukan yang terbaik mula hari ni dan hari2 seterusnya .. COME ON !!








"Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih menyinggah di sini"

15 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Ehh! ...bila susah baru ingat Tuhan. ..!

Friday, November 18, 2011 PCL 19 Comments

...secara kebetulan nonton sinetron Indonesia petang tadi..ni ha cite NADA CINTA..@astro 104, korang tengok ke?

lain cite aku tak nak ulas. .cumanya aku rasa ada sesuatu yang boleh dikongsi...
bab ada masalah jer baru nak ingat Tuhan....baru nampak 'kemusliman' ditonjolkan...waduh! bisa gawat nih....

jangan ikut resam dorang atau pun pengaruh dalam cite tu..walaupun ia hanya sebuah tontonan umum.

ikut yang baik2 saja...tapi ada ke yang baik tu hah! wallahu'alam.

p/S : ...menonton tv jangan sampai melalaikan, waktu maghrib tu!..pesanan untuk familiku juga..


"Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

19 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

TAHNIAH ! Murid Kelas Corot Dapat 5A Juga.

Friday, November 18, 2011 Nazlee Ismail 10 Comments

PCL turut berbangga dengan keputusan UPSR beliau,

Syabas kepada adik Siti Aisyah binti Mawardi dari Sek. Keb. Sentul 1 yang mendapat 5A dalam UPSRnya meski pun berada dalam kelas corot dan percubaannya sekadar 4B 1C. Transformasi inilah juga yang telah berlaku kepada ramai pelajar yang hadir dalam program Motivasi Alihan Pelajar sebelum ini. Selagi ada kemahuan di situ ada kejayaan.




dari sumber > SINI




"Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

10 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Sotong Kangkung. .sedap eh!

Thursday, November 17, 2011 PCL 21 Comments



...alhamdulillah., alangkah baiknya budi bahasa orang kampung kat sini...nak tau kampung mana eh...

@ Kampung Sungai Lang, Kampung Kanchung Darat near Banting...

haa apa yang bagusnya dorang ni...bila ada sesuatu hasil dari kebun dorang, terus je masej kat faceback..henfon..."datang le ambil sayur ni ada banyak...balik keja pkul bape?"

aku pon apa lagi....habis keja, start motor terus ke kebun sayur dorang. ...


bak kata pepatah "orang berbudi kita berbahasa, orang memberi kita merasa"

"SAYUR.....Sayur...sayurrrr! !! "......nak buat pe eh! masak kangkung goreng belacan...emmm masak sotong kangkung..wuhuuu sedap gak tu..


p/s : ..tak sangka plak harga sotong rendam rm15 plus sekilo...mcm getah je pong....hurm, tak jadi lah...!

"Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

21 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Kenapa Kau Tegur Aku ? !!!

Thursday, November 17, 2011 PCL 7 Comments




Kenapa langsung kamu tidak bersyukur, ada orang menegurmu? Kamu ingat teguran itu dari manusia?

no no no.. Bukan, itu peringatan dari Allah, perantaranya cuma manusia. Perlukah kamu persoalkan apa yang dia nasihati?

Ingatlah, jangan dilihat siapa yang memberi nasihat, tapi lihatlah apa nasihat itu. Bukanlah kamu rasa paling rendah (martabat) jika diberi nasihat, tapi sebenarnya kamu tergolong sebagai orang yang beruntung.

Tegur-menegur amalan mulia, tak payah nak tunggu jadi baik baru nak tegur.. sebab bila kita dah nampak dosa depan mata, kalau kita tak tegur, kita sendiri jugak akan mendapat dosa tu. kalau dah tegur, tanggungjawab tu dah lepas utuk diri sendiri....jangan dipersoal lagi.

p/s : Anak2 pon boleh tegur kalau ibubapanya tak tutup aurat...betoi dak ?


"Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

7 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.