Apa guna berdating kalau happynya masing-masing..

Thursday, January 05, 2012 PCL 22 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !


[Situasi kat kedai makan..]

....sementara menuggu pesanan yang tak sampai-sampai lagi, kelihatan sepasang (suami isteri) sedang duduk bersebelahan meja kami, posisinya sama tapi sedikit berlainan...

si isteri dengan handphone Blackberrynya manakala si suami dengan Galaxy Tabnya.

diam seribu bahasa..bagus! sungguh sopan santun di meja makan.

sesekali isterinya senyum-senyum sambil membaca (sms agaknya), suaminya buat tak tahu je sebab dia pun sama.. sedang leka berFB (arr...yang ni aku nampak clear).

aku pandang mamadiana dan dia pon pandang balik muka aku (senyum)

 apa guna berdating kalau happynya masing-masing...

haha...sinis sugguh perbuatan mereka itu...


p/s : sumpah .... tak buat dah !


"Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

Published with Blogger-droid v2.0.2 by PCL

22 comments:

  1. Zaman skrng memang pelik pelik.LOL

    ReplyDelete
  2. selalu jumpa pasangan mcm tu...
    mcm tak best jerkannn...tak mau la saya mcm tuu...

    ReplyDelete
  3. manusia dah semakin kurang berkomunikasi secara lisan...

    ReplyDelete
  4. Mujur juga kakik dan suami tidak begitu pandai menggunakan teknologi terkini. :)

    ReplyDelete
  5. @Mr.Clive: zaman makin maju keadaan pun berubah..kesannya tak bagus bg yg menyalahgunakanya.

    ReplyDelete
  6. errmmm..memang tak best
    kalau dating2 kenalah borak borak kan? gaduh2 sikit sikit
    hehehehe..dah lama tak dating dgn enpakwe sejak dia dah berpindah ni, kalau tak dulu boleh jugak dating dkt mc d tu.

    ReplyDelete
  7. errmmm..memang tak best
    kalau dating2 kenalah borak borak kan? gaduh2 sikit sikit
    hehehehe..dah lama tak dating dgn enpakwe sejak dia dah berpindah ni, kalau tak dulu boleh jugak dating dkt mc d tu.

    ReplyDelete
  8. @ainnoraini: sy pon...ALLAH memperlihatkan sesuatu itu sebagai cermin pd diri.

    ReplyDelete
  9. TEKNOLOGI NI MEMANG ADA BAIK DAN BURUKNYA...

    ReplyDelete
  10. dating dlm keterpaksaan kot..hehe

    ReplyDelete
  11. laki bini zaman skang, kalo zaman dolu nyanyi2 tepi pantai, hahahahah! :)

    ReplyDelete
  12. hye PCL!
    tu mesti tengah sms antara satu sma lain kot. haha. mcm dlm iklan radio tu, duduk semeja pun nak sms or bbm. baik xyah jumpe yes dak?

    ReplyDelete
  13. dlu masa mula2 sy pkai galaxy, sy ngan tunang selalu cmtu. tang tu la nk fb la nak angry bird la..

    smpai satu masa..sy dah bosan bcerita sorg2, bila kuar sy tggl kat rumah bnda tu.haa baru ada akai..haha

    ReplyDelete
  14. Salam,
    Kat sape mereka berhubung tu .. dgn adik-beradik kot ! Tak tahu bagus atau tidak, isteri LF pulak FB tak tahu dan blog pun tak ada.

    ReplyDelete
  15. serupa takyah dating kalau gitu...hehehe

    ReplyDelete
  16. serupa takyah dating kalau gitu...hehehe

    ReplyDelete
  17. @kasihibu: klau nk dating tu , silent mood semua gadgets...baru la siyok !
    @lieynanilaz: tak semesra dulu sebenarnya..
    @kakcik: takpa cikabe mu terlebih mesra..

    ReplyDelete
  18. salam,

    macam-macam sekarang ni kan

    kita baru saje sempat REVIEW blog
    awak. kita 1 group tau. yg lain2
    sat lagi pula bila free :)

    ReplyDelete
  19. acu pun kadang2 macam tu gak...bila tak de mood nak bercakap memang masing2 dgn senyum sendiri2 je :)

    ReplyDelete
  20. @fairus: betoi !
    @Niza Romli: haha...baik tak payah dating!
    @Ieda AlHabsyi: ada feelingnya..
    @miss farhah: yes sangat lah..
    @Munnafendy: tindakan yg terbaik utk kebaikan bersama..sokong !
    @luahfikiran ... mari kita: takpe dato n Datin saling memahami..jgn semborono tuduh tak tentu pasal...
    @pinky_liscious: ajak makan nasi kat rumah lagi bagus..leh kenal2 dgn parents..haha

    ReplyDelete
  21. senario yg kerap saya lihat bila makan2 kat luar. lagi teruk ada yg biar je anak2 kecik main bawh meja..

    *saya dah review alexa blog pcl..^_^

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.