BELAJAR DARI KEADAAN

Monday, January 09, 2012 PCL 4 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !

Terima Kasih Cikgu,...pesanan di pagi Isnin (Monday Bleus)...






Laniaz NidibaBELAJAR DARI KEADAAN

Ketika hidup kita tidak dihargai oleh orang lain, maka saat itu kita sedang "BELAJAR BERSABAR"
Ketika kita dinilai tidak penting, maka saat itu kita sedang ''BELAJAR IKHLAS"
Ketika sedang dalam keadaan kekurangan harta, maka saat itu kita sedang "BELAJAR BERSYUKUR"
Ketika kita sedang dalam kesulitan hidup, maka kita sedang ''BELAJAR BERTAWAKAL''
Indahnya hidup dapat kita rasakan bila kita mampu menjaring hikmah dlm setiap keadaan yg ada pada kehidupan kita,,, Insya Allah



"Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

4 comments:

  1. betul..hari ni ramai la kena belajar banyak2 bersabar dengan jem kat kl..hehehe..

    ReplyDelete
  2. betul tu.. setiap yg berlaku ada yg tersirat utk kita pelajari darinya..

    ReplyDelete
  3. Hatta dengan haiwan pun, kita boleh belajar sesuatu darinya...maka memang sesungguhnya Allah tak ciptakan sesuatu itu dengan sia sia.

    ReplyDelete
  4. setuju sgt2..
    tu pun part of knowledge jg

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.