Jadikanlah senyuman sebagai amalan

Tuesday, January 03, 2012 PCL 20 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !

..emm, hari permulaan kerja yang agak  suram...lip lap lip lap mata terkebil kebil menahan ngantuk depan pc...mengeliat ke kiri dan ke kanan membetulkan urat yang mana tersimpul..hah hah ha.. tegang urat tengkok  (leher) ku sebab semalam memandu seorang diri dari utara tanah air..

aku malas banyak bicara...hanya mampu senyum seketika, kerana senyum itu sedekah sebenarnya..apa lagi nak buat , kalau mood kerja belum menjelma...


orang yang senyum rupanya indah
terlebih senyum dikata meren
senyum itu satu sedekah
tak perlu dibayar walaupun se sen

indah sungguh kurniaan tuhan
bersapa senyum tanpa bicara
jadikanlah senyuman sebagai amalan
pasti diri ceria gembira.... :)

kredit kpd Awang Dahlia...aku suka baca pantun seloka di sini.

p/s : apa pun sekali alasannya...sembunyikan dari pandangan boss...senyum sokmo!

*makluman kpd yg berkenaan : Blog list 2012 akan diupdate secara berperingkat...insyaAllah semuanya akan tersenarai ..jangan risau k !


"Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

20 comments:

  1. .....senyum x perlu kata apa apa.....

    ReplyDelete
  2. walau apa pun yg berlaku senyumlah.. kerana senyum itu pengubat segala duka...

    bloglist 2012? waaaa ketinggalan dah Queen ni... nak juga PCL.. hehehehe

    ReplyDelete
  3. salam tahun baru PCL! :) wah header baru yg sangat santekkkk :)

    ReplyDelete
  4. salam tahun baru PCL! :) wah header baru yg sangat santekkkk :)

    ReplyDelete
  5. senyum senyum senyum ..XD

    ReplyDelete
  6. Senyum itu satu sedekah, tapi ada juga yang enggan menerima sedekah ikhlas kita. ;-)

    ReplyDelete
  7. kerja wei...!

    ReplyDelete
  8. @My Little Diary: dah ok da ni...senyum :)
    @mamaijat: sungguh aih !
    @QueeN TerataI: ..setuju, insyaallah ada..pengunjung setia..:P
    @Ieda Al-Habsyi: haha , tq..kekal 1 thn insyaAllah.
    @mr.dinie: :) heeeeee he
    @kakcik: depa tak tau atau saja buat taktau tuh..
    @SM: semestinya..tanggungjawab tu..

    ReplyDelete
  9. bidang kerja saya pun perlu kpd senyuman, walaupun kadangkala dah penat senyum sepanjang hari! hahaha

    ReplyDelete
  10. seriusly senyum yg pura2 bleh kurangkan stress..x caya try buat..walaupun kita paksa lama2 hati lembut..=)

    gurukah aku???

    ReplyDelete
  11. senyuman dapat menyembunyikan segala masalah dlm jiwa....dan menyebabkn org lain turut tersenyum...

    ReplyDelete
  12. jgn senyum senggih sorang2 udah kan dikk ekekke

    ReplyDelete
  13. lagi2 depan pasangan...
    kena senyum je..
    kalau monyok je takut dia terluka..:)

    ReplyDelete
  14. @Daddy Ziyyad: amalan baik usah diragukan balasannya..
    @Cikgu Ma: senyum paksa pon manis gak..itulah natijahnya..hilangkan stress..tips yg bagus nih.
    @lieynanilaz: menyinar walau dlm duka..
    @Fendy: itu sedekah seringan ringannya..
    @ieda: ye la akak...time gaji naik memang selalu cmtu..
    @diana: saling sayang menyayagi, biar senyum nampak gusi..jgn sampai meleleh air lioq basi..hehe..

    ReplyDelete
  15. sy x senyum tp snegih memanjang

    ReplyDelete
  16. SAYA BOLEH SENYUM.. TAK SERIUS SANGAT.. TAPI ADA ORANG KATA SAYA NI SERIUS.. ERM.. TAK TAHULAH..

    ReplyDelete
  17. hari pertama bekerja setelah lama bercuti mmg rasa lemau...hee..tapi tetap tersenyum...:D

    ReplyDelete
  18. malam ni aku bagi peluang isteri dan anak bungsu pekena aku sepuas mereka
    saja seronok mereka berdua senyum

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.