Jangan berkata “MOSQUE”, sebaliknya katakanlah ‘MASJID’.

Friday, January 06, 2012 PCL 17 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !

dari blog : http://duniaanita74.blogspot.com/

Dinasihatkan agar:


Jangan berkata “MOSQUE”, sebaliknya katakanlah ‘MASJID’.

Kerana Organisasi Islam telah mendapati bahawa “MOSQUE” = “MOSQUITOES” (Nnyamuk).

Jangan menulis “MECCA”, tulislah dengan ejaan yang betul sebagai “MAKKAH”.

Kerana “MECCA” = “HOUSE OF WINE” (Rumah Wain).

Jangan menulis “MOHD”, tulislah dengan ejaan sepenuhnya sebagai “MUHAMMAD
Kerana “MOHD” = “THE DOG WITH BIG MOUTH” (Anjing Bermulut Besar).
Lebih kurang begitulah secara ringkasnya mesej yang nak disampaikan di atas.

(nasihat untuk masa ke depan..yg berlalu tu biarlah...hanya berkongsi info di sini)

Wallahualam…


"Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

17 comments:

  1. thanxx PCL berkongsi info, mari bersama2 kita sebarkan..insyallah :)

    ReplyDelete
  2. nyamuk.....aduh....kat mat saleh tu kita nak cakap apa...

    ReplyDelete
  3. mcm2 la skg ni..hishh~
    TQ PCL sbb share info ni! :)





    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  4. acu pun ada dapat mesej nie...ada orang fwd pada BBM acu...peringatan untuk kita insyaAllah :)

    ReplyDelete
  5. Bagus mesej ini diwar-warkan. Kini berlegar-legar email tentang ini...

    ReplyDelete
  6. Dulu2 kita tak tau orang-orang kafir laknat tu mempermain dan memperbodohkan kita.

    Terima kasih berkongsi maklumat ni.

    ReplyDelete
  7. terima kasih berkongsi..

    ReplyDelete
  8. sebab tu ye mohd dah ditukar ke muhammad...

    p/s:dr group yang sama di segmen alexa.saya follow sini dan dah review alexa blog ni...;)

    ReplyDelete
  9. saya tinggal link kat sini~he~~

    http://www.turntoislam.com/forum/showthread.php?t=65970

    ReplyDelete
  10. perkongsian yang bagus pcl...

    ReplyDelete
  11. Salam. Maaf, saya ingin menegur. Benda ini (chain email yang di tepek ini) memang memalukan umat Islam sebenarnya, menyalak tak kena tempat, dan membuatkan umat Islam itu sendiri dipandang rendah. Saya sudah lama sedar tentang chain email ini.

    Harap baca link yang Bujal bagi tu, utk kebaikan kita bersama.

    ReplyDelete
  12. thanks for sharing..mana yg kite boleh betulkan..kite betulkan cepat2.kan?? :)

    ReplyDelete
  13. @Daddy Ziyyad:
    Allhuakbar !, thnks Doc n Bujal juga..seharusnya sy lebih berhati2 lagi dengan perkara sebegini...apa yg sy ingin perkatakan di sini adalah untuk memikir sesuatu yang baik dan bukan untuk merendah kebesaran Islam itu sendiri...(lebih baik dari mereka yg menyebarkan perkara fitnah dan seumpamanya yg membawa ke jalan Neraka..nauzubillah).

    *maafkan sy ttg perkongsian yg agak tersasar dari tujuan sebenar kali ini.

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.