Sarung ke.... kain sarung ! (18sx)

Saturday, January 14, 2012 PCL 3 Comments

…aku dah kembali ke zaman student dulu masa  menyewa kat TC .
Errk! Zaman Polytec kat Tmn Cempaka Ipoh…

Pada suatu petang sedang kami mengilatkan motor, terdengar orang bagi salam..
“Assalamualaikum abang!”(3x)..biasalah umah org bujang pintu pagar tak penah bertutup kecuali takde org kat dalam.., kelihatan dari luar mamat Pakistan.
“Abang mau beli ka, saya ada bawa baju ,seluar,spenda, sarung..murah saja!
“ini barang semua boleh hutang juga..abang”
Aku n member bukannya nak beli sangat pon tapi saja syok nak menyakat mamat tue…
“ini apa barang u cakap tadi?” aku bertanya.
sarung ke kain sarung !” aku mengusik.
“Ini kain sarung orang pakai sembahyang” ..sambil tunjuk kat aku.
“Lain sarung tak der ke?” ..mamat Pakistan sudah pening.
mamber aku siap gelak2 lagi.
“sendiri pakai saya ada, besok mari tunjuk!!” ...macam geram jer mamat kat aku..
“itu sarong jangan beli murah punya, kalu koyak , sudah lain cerita.
"saya ada bagus punya sarong"...kitaorang suka melayan pulak mamat nie..
"ada kaler hitam, putih ..belang2 pon ada”
“Errk! ..belang2..” cam excited jer kawan aku tue.

Di pendekkan cita…
KEESOKKAN harinya…tunggu punya tunggu..tak nampak batang hidung mamat Pakistan tue..
Satu bulan lebeh kot , baru dia datang..aku pon dah lupa dah pasal tue..

“Assalamualaikum, abang ada ingat lagi ka?”…
“itu sarung saya ada bawa..mau tengok ka?”






"Lain sarung yang tak boleh koyak punya saya tak boleh jual sini, ..abang mau lain tempat beli"

"ini sarong kita orang saja pakai, lain orang saya taktau..ini baru lagi, abang mau ambil lah".

dalam pikiran aku " oooowhhh!! mamat pakistan nie tak pakai spenda rupanya....
..
..
.
Ooowh baddd !!
sampai sekarang dia masih menyimpannya sebagai koleksi peribadi. .."never try it" katanya...haha.

3 comments:

  1. hahahaah setail
    tapi kalau nak pakai ni,maksudnya perlu sentiasa dalam boner-mode la ea?LOL

    ReplyDelete
  2. haha.x pakai spenda.kih kih

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.