UMUM : Perbezaan Antara Akhlak Baik Dan Buruk

Wednesday, January 25, 2012 PCL 8 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh .

Wordless Wednesday  sangat lah !!


Akhlak baik
Akhlak buruk
Melakukan amalan baik yang disuruh Allah

Melakukan perkara yang dilarang Allah

Bercakap dengan sopan


Bercakap kasar/bengis
Suka menolong dengan ikhlas

Malas dalam melakukan kerja
Tidak mengumpat/mengata/
mengejek

Bercakap tentang keburukan



p/s: tak pandai kita  belajar, tapi bila bercakap jangan kurang ajiaQ!


  "Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"...nak follow blog ni sila klik;

8 comments:

  1. moga kita tergolong dlm golongan yg berakhlak baik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hopefully..sentiasa berusaha kearahnya.

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  2. wah.. dah lain dah blog PCL nie? sebenrnya senang je nak bezakan.. tp kita sendiri yg jadikan ia sush smp dah tak tahu nak bezakan mana yg baik dan mana yg buruk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. under testing, guna google application sepenuhnya..., Queen, kalau dah tahu bezakan tu kira ok la...terbaik !

      Delete
  3. doakan sy tergolong dikalangan orang berakhlak baik ye...hehehe

    ReplyDelete
  4. sentiasa ingat nasihat ni...InsyaAllah

    tukar templet baru abg.long.
    tengok depan menarik juga

    ReplyDelete
  5. lg 1, xde suka org yg buruk perangai dan x de siapa yg membenci org yg berperibadi molek

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.