Ada daun kari...tapi takda daun gulai !

Thursday, February 02, 2012 PCL 19 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !


..emm..haha.. berbaju batik memang tak sesuai la kalau nak turun 'site'..mau belengaih *loghat utara  ketiak dibuatnya..huh! jarang sekali aku buat cmtu, selalunya pakai jaket dgn tshirt jer..

singgah ke pantry dulu jamah seketul kuih keria dan karipap, siapa yang punya wallhu'alam..bagusnya depa ni ada saja yang buat amal jariah setap hari.

*****   ****   *****

pagi lagi mamadiana di rumah dah siapkan sarapan kueytiaw goreng, tapi sempat makan sikit je *amik hati, alasan semalam dah makan banyak..belum sempat proses la..kenyang lagi...emm belum tengahari perut dah rasa lapar..

(Teringat gulai  mamadiana kat rumah tu..)

gambaran by google...zass!


mamadiana memang cekap di dapur, gulai udang campur kacang panjang pun dah siap awal pagi tadi  *tiada gambar...biasanya cmtulah. Kalau tak masak awal-awal , mana sempat dengan baby afni dan aqeela lagi..*pcl sangat memahami.

[Balik kerja nanti]


Apa benda yang kita *suami boleh tolong selain dari tolong tengok dan tolong makan ? (kita kan Boss!!).

... tolong sidai kain (yang isteri tak sempat nak sidai) di ampaian !
....kutip kain baju yang dah kering !
...lipat kain baju (ini tak mungkin bagi aku..dah penah cuba ..*fail ).

..buatlah apa saja asal anda merelakan antara pasangan anda, moga bahagia hendaknya*doa pcl

Ada daun kari, tapi takda daun gulai...*sudah siap masak, mau difikir apa lagi..makan je lah..huhu!

- jom kita lunch !!



"Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

19 comments:

  1. waaa...sedapnya PCL...seronok la ada wife masak...saya tak derr asben la nk masakkan..eh, terbalik...hehe...bahagiakan isteri anda selagi hayat ada.. =)

    ReplyDelete
  2. selalu juga masak kari udang campur kacang panjang..mmg lazat..hari tu pergi rumah agh awai..cabut pokok daun karinya..mmg lebat daun2 karinya...ishk geram tgok..jom jalan2 ke rumah agh awai..suruh dia masak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ..dah lama tak pi Gombak kan, insyaAllah cari masa , cuti ni ke..*check schedule !

      Delete
  3. sedapnya pcl..untungnya isteri sempat memasak..dan bagus pcl tolong isteri buat kerja rumah yagn tertangguh tu..bila lagi kan..sama-sama saling bantu membantu

    ReplyDelete
  4. Salam,
    Kita kena tolong isteri kita ... kalau tak diminta pun , elok kita tolong ! Ada banyak rahsia kebaikannya kalau suami isteri saling-membantu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang betul sangat2 la cakap org b'pengalaman cm Dato'nih.

      Delete
  5. assalamualaikum PCL...wah sedapnya lauk tu udang masak lemak yer...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. gulai udg tuh.. bkn msk lemak Maszull .

      Delete
  6. hubby saya terer bab2 lipat baju.. dia lipat lg kemas dari Queen lipat.. hehehehe...

    Suami isteri hidup saling memerlukan.. of coz la kena saling membantu.. tiada istilah dia bos aku pun bos.. betul x? barulah bahagia hidup.. kalau kita ingin bahagia.. bahagialah kita... kitayg mencorakkan kehidupan kita..

    ReplyDelete
  7. daun karipole..wajib tuh..untung pcl..makan sedap sokmo...

    ReplyDelete
  8. sedap nye PCL UDANG GULAI TUUUU...
    kasi anta sikit klu ade lebih lagi..
    hmmm..suami intan jgn harap la nak buat2 tuh sume..;(

    ReplyDelete
    Replies
    1. aik ! hehe...blm ada kesempatan waktunya tuh..insyaAllah.

      Delete
  9. beruntung mamadiana. semoga berbahagia selamanya...

    ReplyDelete
  10. acu pun nak jadi macam mamadiana lah
    nak kenyang kan perut bakal suami acu dengan air tangan acu
    hehehee... :)

    ReplyDelete
  11. nanti nak rasa jugalah gulai yg mama buat tu

    ReplyDelete
  12. Manelah nak cari suami mithali macam PCL ni... Hehe... Mama Diana habis daya nakkan PCL puas hati...

    ReplyDelete
  13. suami yg bgus hihi..

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.