Apa Ada Di Pantai Morib .

Sunday, February 05, 2012 Nazlee Ismail 9 Comments




Lokasi : Pantai Morib, Selangor.
Info : Pantai Morib terletak di negeri Selangor, menghadap Selat Melaka. Bandar terdekat ialah Bandar Banting yang jaraknya sekitar 15 km. Pantai Morib merupakan salah satu daya tarikan pelancong dan kunjungan orang ramai pada hari cuti dan hujung minggu.


Assalamualaikum !

...ini lah aktiviti kami sekeluarga bila mak mertua pcl datang minggu lepas..hehe, ni kisah minggu lepas la... saja nak kongsi di sini...minat punya pasal dengan memancing.. kat mana2  tempat pon dia tak kisah..janji ada air pantai...sesuai ke tak itu belakang kira...kitorg  ikutkan saja...minatnya pun bermusim lah.

kalau nak makan angin kat sini memang best lah.nyaman jer suasana lagi2 bila malam hari.
banyak aktiviti ..contohnya  main layang2 ke, makan2 kat medan selera atau membeli belah kat bazar..emm memang  bagus untuk aktiviti bekeluarga...

nak mandi manda pun boleh...tapi kalau air laut surut paras  lutut, boleh la jalan sampai ke  tengah sket (100m dari pantai pun boleh kalau berani !!)...boleh cari kepah, remis...kerang pun ada tau  *pcl tak penah dapat pun...hahha





lagi gambar cantik2 ada kat sini,,pcl pinjam link ni .


  "Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

9 comments:

  1. Salam,
    Dah lama tak ke sana, PCL .... Nanti kita janji pergi sama2

    ReplyDelete
  2. berkurun da x g sn...cm ne agk nyer tmpt nyer

    ReplyDelete
  3. WAH, BEST TU MANCING...

    ReplyDelete
  4. rindu nak ke pantai, pling dekat pantai kat brunei je lah

    ReplyDelete
  5. lama da tak pergi ke pantai ni PCL...hee~

    ReplyDelete
  6. @ LuahFikiran ; w'salam, Dato LF ...suka sy bila sudi mengomen di sini. .t.kasih, boleh je kita ke sana nanti.

    ReplyDelete
  7. @anies; lama tak ke sini ea..
    pantai morib ada banyak perubahan, cantik dr sebelumnya dan banyak aktivit dianjurkan di sini musim2 cuti.

    ReplyDelete
  8. @fairus; morib bkn utk mancing sbb pantainya landai..sesuai jala udang!

    @emy/farid ; sana lagi cantik kan..laut cina selatan airnya biru..

    @Ezad ; ..ko orang bujang , mana layan pantai2 macam nih..haha

    @Budiawan ; bersih sikit dari dulu tp masih ada segelintir yg tak bertanggungjawab megotori kawasan pantai..

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.