Biar Tua Fikrah, Jangan Tua Fikiran...

Wednesday, February 15, 2012 PCL 17 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !

KELEBIHAN MENJADI ORANG TUA...Ehem..ehem..


  • Tak perlu bimbang rahsia keburukan masa zaman muda terdedah..haha pasal kengkawan seangkatan kebanyakan  dah pun selamat ke rahmatullah, kalau ada yang hidup pun ntah ntah dah lupa kisah silam.
  • Boleh baca surat khabar dengan tenang walaupun cucu pasang muzik kuat kuat pasal sound telinga dah rabak dalam erti kata, pekak-tuli.
  • Kalau tak berkenan dan rasa meluat tengok gelagat bebudak muda yang buat kelaku tak senonoh buleh tanggalkan spek mata.
  • Kepada yang lelaki adalah sangat sangat bertuah kerana berpeluang mendapat pangkat 'Datuk' setelah memperoleh cucu.
  • Terdapat kupon dan tiket untuk warga emas yakni orang orang tua dengan bayaran setengah harga je.




p/s : Jangan sesekali mengata orang tua selalu menyusahkan keadaan, kelak nanti kita pun ke arah tu jugak...



"Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"



17 comments:

  1. hidup ni umpama roda...
    dan hidup juga umpama jalan sehala..maut menunggu akhirnya

    ReplyDelete
  2. jgn menderhaka pada org tua, kelak panjang umur kita akan mengalami nya juga...

    ReplyDelete
  3. da nama pon manusia...mn yg x buat kesilapan kn? janji perlu ada usaha utk bertaubat

    ReplyDelete
  4. bila anak2 dah besar akan merasa jadi tua juga,jd kalau kata orang tua menyusahkan tak mustahil anak pun akan buat benda yg sama...

    ReplyDelete
  5. Sempat tak kakak meniti usia itu. Kalau boleh tak nak susahkan anak-cucu di usia tua kelak...

    ReplyDelete
  6. Nape nak rs susah? Lame2 jadik tua jugak nanti. Adehhh!

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum PCL....kita semua akan tetap menempuhi alam berusia tua ini... :)

    ReplyDelete
  8. BAGI LELAKI.. LIVE BEGIN AT 40..

    ReplyDelete
  9. heheee nikmat jugak hari ketuaan itu :)

    ReplyDelete
  10. @fairus: macam Uncle Gedek punya nama blog je..haha.

    ReplyDelete
  11. Kakcik pun dah masuk dalam kategori warga tua *tapi masih tak sedar diri*! ;-)

    ReplyDelete
  12. orang selalu nampak kekurangan orang tua dari kelebihan yang mereka ade..hehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  13. saya pun sedang menghitung hari-hari tua PCL..19 hb ni masuk umo baru...rasa dah tua juga wlupun blum masuk 30...

    ReplyDelete
  14. Salam,
    LF dan isteri sudah berada dalam kategori ini. Mendokan kesihatan kamidalam keadaan baik untuk beramal kpdNya

    ReplyDelete
  15. Untung kalau dapat sampai fasa tu. Kalau sekerat jalan saja, apa boleh buat. Tiada yang tua, tiada juga yang baru. Tapi bestlah dengan entri tu.

    ReplyDelete
  16. rasa tua takyah la sembang hal duniawi banyak sangat, sesekali bg nasihat cantek jgk..

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.