Denda : Berdiri atas Kerusi

Saturday, February 18, 2012 Nazlee Ismail 10 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !


...tunggu punya tunggu adik tak keluar kelas lagi . kalau masa aku dulu , sahih dah kena denda punya...kali-kali sifir tak hafal..huhu kes malas menghafal.

tapi kes Umairah waktu balik tengahari semalam , boleh pulak cikgu terlupa....timeUp cikgu !!, ...ada ibubapa yang gusar menunggu di luar, panas lagi tu...grr !

teringat masa kechek dulu..

zaman pcl skolah rendah dulu kalau tak hafal sifir kena denda cmni.... " sekarang ni ada lg ke  dik (Umairah)? "


"Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

10 comments:

  1. Memang ada lagilah PCL... cuma budak sekarang tak macam kita dulu kena naik kerusi pun dah takut tapi budak sekarang lebih kepada malu...

    ReplyDelete
  2. Sahabat dari Brunai DSFebruary 18, 2012

    Wow ! segak PCL masa kecik2 dulu..haha.

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum PCL

    dulu2 kalau kena berdiri..malu yaamat
    budak2 sekarang, berdiri atas kerusi masih boleh senyum..macam dlm gambar tu..

    ReplyDelete
  4. hany dulu dulu time sejarah jer, mmg kompom hany tak trlepas dr kena denda, setkt rotan kat tgn, brdiri atas kerusi mmg sah, lagi haru kena keliling bgnan kelas lain 5round kes subjek sejarah je mesti mrkah rendah la, tak lulu la ahahaa

    ReplyDelete
  5. Mmg kelakar kalo ingat2...kalo berdiri atas kerusi je takpe, yg tak tahan tu, siap kene angkat kaki sebelah...hakhak!

    ReplyDelete
  6. hee..bila ingat balik..mmg kelakar la saat kena denda tu kan PCL...rasanya ramai yg pernah rasa kena denda masa sekolah dulu...hee~

    ReplyDelete
  7. .....may be cikgu tu khusyuk sangat ngajar...topik bestlah agaknya ....

    ReplyDelete
  8. denda yg selalu cikgu buat....berdiri atas kerusi,berdiri diluar kelas atau ada board atau kertas lepas tu gantung kat leher...berdiri kat padang badminton atau masuk setiap kelas...haha.

    ReplyDelete
  9. salam sabtu pcl..huhu time sekolah dulu pernah kena camnie..haha..satu kelas plak tu..kalau atas kerusi ok lagi..jgn atas meja..hehew

    ReplyDelete
  10. rasa2nya sekarang ni dah tak boleh denda berdiri atas kerusi atau meja....

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.