Dia Tarik Muka... !

Friday, February 03, 2012 Nazlee Ismail 14 Comments

(Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !)..Salam Jumaat semuanya.

.. pantang muka lebih kurang kenal je terus angkat tangan ...
sesekali salah orang plak......huhu malu eh!

tapi apesal 'tarik muka' plak..releks la beb...kan bagus kalau kau senyum sket ke...kot ye pon aku tersalah orang...*lagi pun bukannya tegur anak dara atau bini orang pun, lelaki muslimin tuh !

aku pernah  catat  kat sini dulu..Apa maksud angkat tangan??

Sebagai ingatan sesama kita...janganlah ada sifat sombong dalam diri. Semoga hari-hari kita tidak diselimuti dengat sifat kesombongan kerana sombong itu boleh mematikan cahaya iman dalam diri.

haha...lucu banget nih,.. tapi bukan begitu maksudnya..


*maksud tarik muka
"Maksud tarik muka ialah terlalu cepat memberi reaksi terhadap sesuatu masalah melalui perubahan pada wajah atau air muka. Ertinya bila ada masalah, atau ada sesuatu yang mencabar, atau apabila terpaksa menghadapi ragam manusia, maka berubah wajahnya menjadi masam mencuka, berkerut, merah atau bengis. Wajah-wajah begini akan menakutkan atau mengecewakan orang lain."

p/s : "Kenal saya....kalau tak kenal maka tak cinta.." Ogy Ahmad Daud mentor@tv3....keh keh keh !

"Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

14 comments:

  1. mmg ramai org sombong skrg ni PCL.. pantang tersalah sikit silap haribulan kita kena maki.. pe salahnya just smile ye x? kan sesama muslim.. senyum tu kan sedekah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai yg tau, senyuman itu sedekah..tp ada jg yg tak suka.

      Delete
  2. betul tu abg.long, kitakan orang yang berbudi bahasa...senyum tak perlu kata apa2...tak salah pun...

    ReplyDelete
  3. selalu gak tertarik muka kalo tersentap tiba2...hehe

    ReplyDelete
  4. Muka sy susah nak sorok respon. Klu tak suke, sy terus tunjuk tak suke. Aduhai.

    ReplyDelete
  5. pernah kena juga.. pelikkan.. mcmlah hal besar kalau tersalah orang sampai kena tarik muka pula..

    ReplyDelete
  6. saya suka 'tarik selimut'

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn lepas peluang..lagi2 musim hujan..yeah !

      Delete
  7. maybe muka dia if senyum huduh kut tu lah dorang buat muka pelik tu..kehkehkeh

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum PCL...kekadang bila dah marah x sedar kita dah tarik muka tu kan...:)

    ReplyDelete
  9. biasa aku trik tali kih kih kih

    ReplyDelete
  10. tak kenal maka tak cinta...dah kenal nyampah lak...kihkihkih...

    dia perasan org nak ngOrat dia kOt...x pOn dia ingt tegur org belakang dia kOt...so dia jeling je la...

    ReplyDelete
  11. Salam PCL,

    Eh.Eh tak baik macam tu kan PCL....apa salahnya kalau kita tak kenal pun....kan ka kita ni semuanya bersaudara kan...

    Tak rugi tang mana pun kalau kita angkat tangan,senyum dan bertegur sapa..... kan ka tu adalah satu amalan yang mulia....

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.