Menjauhi Diri Dari Mengungkit Jasa

Monday, February 06, 2012 Nazlee Ismail 7 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !


Tidak ada seorang pun manusia boleh membuat semua perkara melainkan sentiasa ada pihak lain yang turut menyumbang kepada kejayaan sesuatu idea sama ada mereka itu buruh, petani, nelayan, pemandu, tukang masak, pembancuh kopi....dan macam kita ni; blogger ke..hurm !.

gambar hiasan by google


Kalau macam tu tak timbullah jasa itu diungkit seolah-olah dirinya sahajalah yang berbuat.

p/s : Bukan merujuk kepada sapa sapa, tapi mahu kesedaran itu timbul dari setiap diri kita.

Selamat Bercuti..


"Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

7 comments:

  1. Tadi sewaktu menonton tv, kakcik ada rasa sedikit tidak enak di hati bila seseorang mengucapkan '....saya rasa gembira bila jasa saya dihargai...' Maksudnya? Wallahhuaklam.

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum PCL...riak la kalau dah mcm tu mengungkit apa yg telah diberikn...:)

    ReplyDelete
  3. paling penting..antara suami isteri jangan ada sikap ungkit mengungkit..baru bahagia.

    ReplyDelete
  4. Salam,
    Maaf, kalau LF katakan bila kita mengungkit perkara kebaikan yang kita lakukan, maka tiada apa2 ganjaran Allah yang kita perolehi ... Nabi saw cukup khuatir dan selalu mengingatkan supaya umatnya tidak bersifat riak .. riak itu kata Nabi saw sebagai syirik kecil. Wallahua'lam

    ReplyDelete
  5. memikir sekajap dgn entri ni..

    ReplyDelete
  6. betul tu..malangnya..tanpa sedar kita akn buat jg kn?

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.