Sotong Pisang !

Thursday, February 09, 2012 PCL 7 Comments

Lokasi : Econsave Banting.

Subjek : Cari lauk.


......serius,  baru kali pertama dengar nama sotong ni juga dipanggil  'sotong pisang'...sebelum ni cuma tahu dengan nama 'sotong katak' je..


Dah lama saya mencari sotong jenis ni sebenarnya...makan tahun gak lah cari area pasar malam,  pasar basah maupun kat pasaraya Econsave. , tak nampak pun dijual.


tetiba jer awal malam tadi terjumpa, maka ia adalah rezeki saya.

so, mamadiana apa nak masak nih?


kita tunggu esok katanya...

proses menyiang dilakukan malam ni jugak takut esok. kalut.  !! (gambar bawah).


p/s : korang panggil sotong pisang gak ke?


Published with Blogger-droid v2.0.4

7 comments:

  1. agak unik sotong pisang .. 1st time gak dengar.. rasa die sama ke ngn sotong biasa ?

    ReplyDelete
  2. ekk.. xpenah dengar..hoho.. siswi tau makan je..hihi..

    ReplyDelete
  3. Sallam,

    Kome panggil sotong katak juga...
    tapi memanag rupa macam pisng jugakan..

    ReplyDelete
  4. slalu pggil sotong katak...maybe diorg nak letak sotong katak pisang kot...sbb tu jd sotong pisang...huhu

    ReplyDelete
  5. sotong pisang ke sotong katak ke..dua2 first time dengar..tau makan je..hehehe. :P

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.