Buat sesuatu yang boleh mengembirakan suami isteri.

Thursday, March 22, 2012 Nazlee Ismail 14 Comments



kalau mulut 'cebek' je tak guna, membebel tanpa suara lagi tak guna...mana la suami nak dengar semua tuh...latihlah suami menggosok pakaian mereka sendiri jika ada ruang waktu. Di samping dapat mengeratkan hubungan, jika kena caranya suami akan lebih selesa mengurus pakaiannya sendiri...tunjuk ajar darimu isteri sangatlah perlu, bukanya si suami tak tahu cuma kurang pandai jer punnnn...lagi pun zaman skolah berasaram dulu tak penah buat, raging junior jer...kan., haa amekau!

PCL : tolong sidai baju...alaa tu senang sangat, tapi kalau suruh lipat ke iron ke....hehe leceh la...


14 comments:

  1. DAH LAMA TAK SIDAI GOSOK BAJU SENDIRI.. TAPI MEMBASUH DAN MENYIDAI BAJU MEMANG KERJA SAYA..

    ReplyDelete
  2. kalau sama2 membantu buat kerja rumah..tu lagi bagus...heee~

    ReplyDelete
  3. @fairus: bagus...contoh yg baik.

    ReplyDelete
  4. @Ezad Skytech: kamu kena prepare awal2 ezad utk jd cuba jd suami terbaik...

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum pcl...

    hehe,sama2 buat kerja baru ada muafakat...ceewah..:)

    ReplyDelete
  6. @aiEz: semoga aiez jd suami yg baik ustu masa nt..

    ReplyDelete
  7. Kadang2 suami ni dulu masa duk asrama pandai je gosok sendiri... tp bila dah kahwin terus hilang skill menggosok baju..hehehe

    ReplyDelete
  8. klu husband n wife bekeje,, adela baiknye suami membantu keje2 macam tu..tak slh pun..CM da warning awl2 tunang CM tu..haha..jgn nak serah 100% kat wife je keje2 mcm tu sbb da kawen..sebab, seblum kawen die buat sendiri jugak bnde2 mcm tu..tak kan da kawen terus tak reti kan..kan...

    ReplyDelete
  9. Harap2 suami ramai yang macam tu....

    ReplyDelete
  10. hehehe PCL.. alhamdulillah suami Queen bab2 baju semua dia uruskan dr membasuh smpla melipat dan meyusun. kdg2 dia gosok baju sendiri n kdg2 kalau queen x sihat dia tolong gosokkan baju queen.. bkn sush sgt pun... cuma leceh je.. ngeeeeee

    ReplyDelete
  11. belum kawin, takda pengalaman lagi.. tapi buat masa sekarang ni, semua buat sendiri.. mungkin memang dah didikan dari bebudak lagi..

    ReplyDelete
  12. assalamualaikum PCL...wah bagusnya dpt bantu isteri buat kerja2 rumah....:)

    ReplyDelete
  13. salam PCL, happy je bila husband paham yg wife dia ni bukan robot...as my hubby...peeps...tp bab hot temper rasa nak pitam

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.