Mudah Terpengaruh...

Sunday, March 04, 2012 Nazlee Ismail 8 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !


ehh..bila la den nak jadi  kayo nih..

..bila baca sesuatu tentang artikel kesihtan baru la mula nak berdiet sikit.
Baca tentang kejayaan seseorang dalam biznes baru la teringin nak berjinak dan mencari peluang perniagaan...

bila baca tentang nasihat agama, emm bagus !..ada juga muhasabah pada diri dan ini memang selalu dipraktikkan.

yeah memang   mudah terpengaruh !.... baguslah kalau terpengaruh dengan sesuatu yang membawa kepada kebaikan.

Semalam, akibat dari banyak membaca tentang diet kesihtan dan pemakanan yang menyihatkan...aku insaf *sekejap..dan dan suruh mamadiana jangan masak sedap-sedap...*itu ayat yang aku guna selalu.

kurangkan kolestrol, buat masak simple mimple je..buat masak pindang atau singgang ke, masak kukus pun ok jugak.

Bila dah insaf makan memang macam ni la selalu...bertahanlah seminggu diet tu.

so, hari ni taktau la mamadiana masak menu apa...aku tak tolong hehe, malas la plak.

tapi semalam punya menu kira maveles lah..ikan kukus tomyam nak tengok sila ke sana (layout baru)

PCL : ..mamadiana macam master chef dah woo !!




"Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

8 comments:

  1. huhuhu . biasa la tuu . mudah terpengaruh salah satu sifat manusia.

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum PCL...alahai nape x long mama diana masak hari ni kesiannya mama diana tu...

    p/s makan hasil air tangan isteri mmg sedapkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'slm..ye mmg sedap mkn isteri yg masak., tu pasal hari ni malas nk tlg.

      Delete
  3. hehe.. betul tu, kena kuatkan semangat kalau nak berdaet..

    ReplyDelete
  4. sy pn mcm tu..tp skjap je la..bila benda yg mempengaruhi tu ditinggalkan, balik mcm yg asal hehe..

    ReplyDelete
  5. jgn pantang sangat, balun je

    ReplyDelete
  6. hahaha...insaf kejap ek..sampai bila kita tunggulah hehee

    ReplyDelete
  7. KALAU MUDAH TERPENGARUH TU, CUBALAH TANAM IMPIAN JUGA.. JANGAN SAMPAI APA YANG KITA BACA, DAN KITA PUN IMPIKAN BERLALU BEGITU SAHAJA...

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.