Oh LELAKI budiman yang gentlemen ..

Tuesday, March 20, 2012 PCL 18 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !


"Lelaki yang baik adalah yang memahami akan tanggung jawabnya kepada keluarga dan juga urusannya dengan Allah SWT…harus diingat, lelaki yang baik tetapi tidak bersolat dan menjaga agamanya tidak berguna juga kerana semua ciri-ciri itu akan dinilai sebagai kesempurnaan hidup di dunia dan akhirat."..>sumber

Ramai wanita yang kebanyakkannya mahukan ciri lelaki budiman untuk memilih pasangan hidup mereka.


Tetapi adakah memiliki budi pekerti baik memadai untuk menyifatkan seorang lelaki itu budiman?

Atau adakah lelaki sopan ini tidak lebih daripada impian keterlaluan wanita untuk mencari ciri lelaki ideal yang dianggap gentleman?

“Masih ramai gentleman di Malaysia ini...tapi adakah ia mencukupi ?” 

18 comments:

  1. hehehe..menarik isu nie..aku rasa mencukupi..cuma tak tau laa macam mana punya budiman lagi wanita nak..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  2. LKAI NAK CARI POMPUAN BAIK... POMPUAN PUN MAHU CARI LAKI BAIK..

    ReplyDelete
  3. wanita yg baik utk lelaki yg baik begitulah sebaliknya.Sape2 pun mesti nak pasangan yg budiman.Sbb tu masa zaman bercinta jgn byk sgt nak berdrama.Kang bila kawin baru la tau realiti sebenar pasangan.

    ReplyDelete
  4. @Rozuan Ismail:
    @Azlan Strider:
    kasih.
    @fairus:
    alhamdulillah, aku suka bila komen2 dari lelaki budiman mln ni ..terima kasih.

    ReplyDelete
  5. itu yang sukar di kenali tu..

    ReplyDelete
  6. ad lagi laki camni..cume kena pndai cari je..hoho

    ReplyDelete
  7. tak pyh la gentlemen sgt..biasa2 je sudah la..hihi...tapiyg budiman tu perlu la...hehe

    ReplyDelete
  8. Salam PCL.. lama x jenguk ke sini.. InsyaAllah lps ni Queen akan selalu menjenguk ke sini...

    ermm.. bg Queen dah sush rasanya nk cari lelaki budiman skrg ni.. byknya penting diri dan terpaksa.. hehehe.. walau apa pun semua itu bergantung pada penilaian individu.. sebaiknya carilah yg lebih mementingkan agama.. InsyaAllah kehidupan kita baik...

    ReplyDelete
  9. menarik nie,,semua inginkan yg terbaik kan..

    ReplyDelete
  10. X ckp sbnrnye. Hahahah! Ms bercinta of cos gentleman. Bile dah kawen, hamek ko. Hahahah!

    ReplyDelete
  11. mcm mana yang dikatakan budiman? buka pintu kereta? tarik kerusi ketika nak makan? cmtu? ^_^

    ReplyDelete
  12. susah nak cakap, pada zaman moden ni.. tapi jangan risau, ada je laki budiman seperti saya.. hahahaa :-)

    ReplyDelete
  13. assalamualaikum PCL....moga semua lelaki jadi yg terbaik ye...:)

    ReplyDelete
  14. @Yatie Awang: syukur dgn apa yg dah ada skrg nih..
    @mr.dinie: insyaAllah ada .

    ReplyDelete
  15. @CIK MAY: Cik May on de way kan..gud luck !
    @Tiramisu Fatiema: sudah semestinya TF..berdoalah selalu mohon kepadaNya.

    ReplyDelete
  16. @QueeN TerataI: Salam kembali blogging Queen...moga ada sesuatu yg baik dari anda..terima kasih.

    @Pok Amai-Amai: amekau..haha, sesama perbaiki utk menuju kebahagian, jln yg terbaik.

    ReplyDelete
  17. @Ckin Kembaq: gentlemen saja tak cukup tu..hanya sedap dipandangan saja..

    @nasir hamzah:yeah..dari namanya pon dah tau...haha

    @maszull: ingat tu kaum Adam...hopefully,insyaAllah.

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.