Selamat Sampai di Sungai Petani.

Thursday, March 15, 2012 PCL 14 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !

alhamdulillah...la ni pcl dok kat SP Kedah...baru ja sampai  pukui  1 pagi....
saja nak habaq..sronok sangat sebab mamadiana duduk sebelah meneman pcl sampai ke destinasi akhir tanpa rasa ngantuk.

Perjalanan dari Banting ke Sp lancar saja, berhenti kat R&R Rawang utk makan dan solat.
....ada rahsia kenapa pcl tak rasa ngantuk, nak tau ?

kalau berdua dalam kereta sebaiknya banyakkan berborak, kekadang ramai yang kata takdak modai nak cakap apa dengan pasangan ...haha, jangan buat alasan ok.

keadaan senyap sunyi tanpa kata itulah yang mengundang padah apabila pemandu rasa mengantuk dan bosan.

...cerita lah apa saja , waktu anak2 sedang nyenyak tidur...sesuailah untuk mengigatkan memori kisah silam, bukan senang nak ada masa free cmni selalu..rebutlah peluang yang cuma ada sedikit itu. Berboraklah sesuatu yang mengembirakan supaya mood perjalanan anda menjadi lebih santai .

PCL : Kalau sayangkan nyawa sekeluarga...janganlah pentingkan diri, buatlah persediaan awal. untuk mengatasi segala kemungkinan.Jadilah teman sejati sebaiknya.

14 comments:

  1. betul tu PCL..kalau dalam kereta..senyap sunyi je..yg drive pun boleh mengantuk kan...kalau bersembang..takde la mengantuk kan...yg penting rehat kena cukup la sebelum memulakan perjalanan yg jauh ni..:D

    ReplyDelete
  2. kalau CM dengan incek tunang blk kg sama,mulut CM je pok pek pok pek...die sampuk sikit2 je...pastu CM penat membebel dan kering idea....terus tdo..hahaha..tp kdg2 ade jugak la x tdo smp ke destinasi..hehe...mujur kg dekat.. =)

    pss..mamadiana nak jadi pengapit ke?hehe..kene check in awl la kat Pahang nnt..=)

    ReplyDelete
  3. Salam..
    Melawat Followers Mr Coll & Mrs Kepoh..Selamat majujaya

    ReplyDelete
  4. tula....co-driver kene la teman n jd peneman yg setia tuk beborak...ngeh2...

    ReplyDelete
  5. uwaaaaaa jeles nya PCL balik kedah
    acu tak dapat balik..every weekend ada ja hal...huhuhu
    rindu nya kat mak di kedah sana :(

    ReplyDelete
  6. ala2 mengimbau kenangan manis masa bercinta dulu laa tuh kan3?..hehehehe

    ReplyDelete
  7. salam pekaba pcl?siap imbau kenangn lagi tuh..hehe..selamat bercuti

    ReplyDelete
  8. best nyer blk kedah.....
    remy mlm karang baru blk taiping.... apa apa pun.... dok kampung leh ler join segmen...

    http://remyhazza-satuperjalanan.blogspot.com/2012/03/jom-jadi-geng-kami-blogger-malaysia.html

    ReplyDelete
  9. kalau semua tidur.. pasang radio kuat-kuat, menyanyi sorang2...

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum PCL....mmg benar apa yg PCL katakn tu kalau memandu ni mesti ada teman utk berbual utk menghilangkan mengantuk syabas pada mama diana membuatkn PCL tidak mengantuk dlm p'jlnan yg jauh tu...

    p/s mama pun selalu begitu layan hubby berckp utk mengelakkan die mengantuk...

    ReplyDelete
  11. mai la singgah umah saya PC...sabtu ni dah fly ke kuching...esok jerr ada kt umah...
    ^_^

    ***saya ni antara org yg sukar tidur dalam kete..insyallah, bleh teman drebar nnt..hihi

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah dah selamat sampai...bestkan terkenang masa bahagia dulu2 hihih

    ReplyDelete
  13. walau saya rasa ngantuk sgt pun, tak tergamak nak tdo sbb kesian pada sumai yg drive keta jauh2...saya kena temankan dia...

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.