Emergency Call ?

Thursday, April 05, 2012 PCL 16 Comments

mamadiana : "hallo bang,...balik cepat na !"

pcl : "kenapa ?"

mamadiana : "BERAS DAH HABISS !!"

pcl : ....laaaa ye ka , ok2.


...12 stengah aku terus balik singgah kedai...sekarang ni dah sampai rumah...tunggu nasi masak je...keh 28x.

* bukan tujuan utk iklan...

beli sepasang minuman tu..hadiah untuk mamadiana ... *menebus keterlupaanku membeli beras semalam...

PCL : barang dapur, siapa perlu harus ingat ?


16 comments:

  1. Sama-sama kena ingat sebab sama-sama makan. (kakak nak cover mamaD sebab kami kan perempuan) hihi....

    ReplyDelete
  2. Abg Mus selalu tanya kakcik 'barang dapur apa yang dah habis'. :)

    ReplyDelete
  3. sy pun selalu buat emergency call kt suami gak..hehe.. kdg mmg lupe.bile nk masak br lah ingat itu ini dh habis. tp sebenarnya kena saling ingat.

    ReplyDelete
  4. haha.. ma deno mcm tu jugak... kdg2 tak sedar beras habis... :)

    ReplyDelete
  5. tekejut boboy.huhu. ingat kenapa. pd NH sama2 perlu ingat kot. kalau boleh list kan brg2 yg hdk dibeli.

    ReplyDelete
  6. slalu jadi jugak huhu..nasib hubby keje dekat jer nak balik beli kan barang ;p

    ReplyDelete
  7. minuman faveret ai tuh...

    Husband n wife dua2 kena saling mengingati...hehe

    ReplyDelete
  8. sebaiknya sesama lah.. suami kenalah rajin bertanya org dapur pe brg yg dah abis.. tp isteri juga kenalah bgtau awal2 kalau tgk beras tu dah paras2.. kihkihkih.. PCL.. husband saya pun selalu belikan saya air tu.. kalau dia beli tuk dia confirm dia beli skali tuk saya... :)

    ReplyDelete
  9. wah gitu...shopping la same2..beli beras same2..tapi yg berat2 tu PCL la kene angkat...hehe

    ReplyDelete
  10. @Kakzakie: Kakzakie, thnks mengcover kita..sebenaqnya kami dua2 lupa...hehe, xdak salah sapa..dua2 salah !!

    ReplyDelete
  11. sama2x kena ingat... kalau sama2x lupa haru jadinya...

    ReplyDelete
  12. yeah....air kacip fatimah..ngam ngn tongkat ali...

    beras itu keperluan..

    ReplyDelete
  13. kat rumah acu beras pun tak dak
    so, x payah nak risau beras abis...heheheeee

    ReplyDelete
  14. Biasa l tuu kadang terlupa...
    Tapi sama kene sama ingatkan...selalu asben la yg tolong ingatkan dan balikan apa yg kurang brg kt dapur tuu...

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.