I Pun Tak Tau Nak Makan Apa...

Friday, April 20, 2012 PCL 11 Comments



..di sebuah warung makan sepasang merpati sedang bertenggek nak makan2...tapi sudah dijelmakan menjadi manusia yang tengah duk hangat 'couple' lalu bertanya pelayan tentang 'order makan' mereka.

Pelayan : ye bang...nak makan apa?
I : U nak makan apa sayang?

U: ntah...apa2 je lah...

I : I ikut U...apa yang U makan,  I makan...

U : alaaa...I tak tau nak makan apa...U oder...apa U makan, I makan...

I : I pun tak tau nak makan apa eh...emmm, U oder dulu...apa U makan I makan.

U : I ikut U...U oder la dulu...

I : alaaa...U la oder dulu...

U : U oder la dulu...I follow jer..

I : U oder jer..takper

U : U laaaa...

..selepas beberapa ratus pelanggan yang lain siap makan dan balik tido..(keh 28x).

I : air kosong lah...dah haus sangat nih...

Pelayan : .. dah nak lipat meja nih, tutup dah la...makanan pun dah habiss!!!...*couple lah sangat, lantak korang lerr!!



.... ada lagi ke spesis merpati macam nih ? - pcl


Published with Blogger-droid v2.0.4





11 comments:

  1. Hahahahahah! Lawak gile....kapel gile namenye tu. Takde makne.

    ReplyDelete
  2. mmg nk kena makan penampar ni.. hahahaha

    ReplyDelete
  3. Orang tak ada pendirian ni. Nak buat keputusan pun susah.....

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum pcl.

    tak nak mkn pun sebenarnya.

    nak mengatal aje tu..

    ReplyDelete
  5. buang masa je ni.. plg x suka kalau org yg x reti buat keputusan.. dia tolak dia.. dia tolak dia.. lama2 apa pun x jd.. rugi masa jer

    ReplyDelete
  6. haha...rasanya mmg ada la yg mcm ni PCL...hee~

    ReplyDelete
  7. itu pasal, kalau saya nak makan dengan orang rumah kat luar, dari dalam kereta lagi saya dah suruh dia pikir nak makan apa.. senang.. dah sampai restoran terus order saja..

    ReplyDelete
  8. Salam PCL!

    Couple amende ni? Pasai makan pun takleh settle!

    Lain le macam aku, time ngan awek! Tak pernah settle! GST la, Scorpene la, Hamas la, NASA la, Perak econ review la! Uhuk uhuk...!!!

    ReplyDelete
  9. hihi.. mcm deno ngan abah.. kalau pegi kedai makan. abah tanya.."adik nak makan apa.. order la..." deno jawab... "abah nak makan apa? deno ikut je..." pastu abah jawab balik..."la... adik la order.. abah boleh je apa2..." hahaha.. last2 deno order... :)

    ReplyDelete
  10. hahahhahaha lawak gile!

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.