Layanan TipTop !

Friday, April 13, 2012 Nazlee Ismail 12 Comments

"S

ambut, tegur dan sentuh suami sebelum sambung buat perkara lain apabila dia balik ke rumah."

....bertapa cerianya suami ketika pulang dari tempat kerja kalau isterinya bagus melayaninya. Keadaan itu berterusan sehingga suami tidur dan bangun semula. Suami tidak mengharapkan sesuatu daripada isterinya kecuali belaian kasih dan manja sepanjang masa.

Jangan berkelakuan begini wahai isteri,...suami boleh jadi stress jika :

1. Isteri menyembut kepulang suami dengan pelbagai soalan perangkap.
2. Isteri asyik menonton tv saja.
3. Isteri bersenang-lenang bersembang dengan tetanga tanpa menghiraukannya.
4. Isteri tidak menjaga maruah diri dan harta suami diperlakukan sesuka hati.

....yeah, memang strees kalau macam tu selalu.


12 comments:

  1. stress suami jer ker yang penting?

    stress isteri bagaimana pula??

    ReplyDelete
  2. @pB: aik ! releks...tu my wife kena propose la o/behalf..

    ReplyDelete
  3. [PCL] : kalau suami balik lewat mesti isteri bnyk tny:)

    g mane?buat ape? dgn sape?

    hahahah cm tau2 je cik iena nie
    padahal blm kawen lg
    (^_~)

    ReplyDelete
  4. @Iena Eliena: suami jujur lg ikhlas mesti steady jer jwpnya...

    ReplyDelete
  5. Kalau kakak balik dulu abang kenalah sambut kakak ye tak?.. hihi...

    Selalu abang balik kakak memasak kat dapur.. tak sedar pun tetiba je dah masuk dapur.

    Yg penting sama-sama faham/mengerti..

    ReplyDelete
  6. Salah-salah... kalau abang balik dulu kakak balik kemudian... abang kena sambut kakak... tersilaplah PCL...

    Sebenarnya tak adapun...

    ReplyDelete
  7. sama-sama give n take..

    ReplyDelete
  8. suami selalu layan blog...?

    keh keh keh....

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum PCL,

    Zaman la ni kebanyakkannya suami dan isteri bekerjaya he.he.he...jadi ayat kat atas tu mungkin sesuai bagi isteri yang sepenuh masanya kat rumah ja kot PCL....

    ReplyDelete
  10. @Ros:
    ya loh..kena seswaikan keadaan..betul sangat tuh..

    ReplyDelete
  11. Salam peserta contest #4 KakiWayang.com.

    Kami ada up satu segmen khas untuk network blogger review filem.
    Nak join Rakan Bloggers @ Kakiwayang.com?
    Boleh rujuk pada link di bawah ini :

    Segmen Khas - Rakan Bloggers @ KakiWayang.com

    Nantikan contest baru bulan depan.
    Terima kasih ye =)

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.