Mahu gigi putih cara semula jadi ?

Saturday, April 07, 2012 Nazlee Ismail 8 Comments

 my new Samsung GALAXY Tab 7.7 .

....kalau ada duit banyak boleh la buat rawatan pemutihan gigi di klinik gigi. , anak pcl ..Hanis Umairah memang suka sangat jumpa doktor gigi bukan nak putihkan tapi nak cabut gigi...suka sangat, tak takut sakit ! orang dewasa macam kita ni pun sergheyau !! haha.

okeh, berbalik pada tajuk...caranya mudah saja iaitu makan beberapa jenis makanan yang dipercayai membantu
memutihkan gigi secara seulajadi.

Antara makana itu ialah buah strawberi, epal, daun seleri dan buah kiwi. Dengan memakan buah-buahan ini secara tidak langsung membuatkan gigi kita bersih dan cantik....

kalau dah berkarat dengan tar n narkotin rokok tu , susah la...

ada satu lagi cara, tapi ni untuk yang sudah punyai suami atau isteri saja...

anda dan pasangan kerap bercium? Jangan risau kerana tindakan ini sangat bagus.
Semasa bercium, saliva di dalam mulut anda dapat membersih dan memutihkan gigi.....eh cmana lah tu!

Pendapat ini bukan pcl yang kata. ..sumber dari Anne Murray, DDS dari Academy of General Dentistry, Chicago.

Tapi ada antara pembaca di sini yang masih belum punyai pasangan sah untuk bercium?, sabarlah dulu ye...buat masa ni korang boleh mengunyah gula gula getah yang mengandungi ekstrak pudina dan menthal dulu lah ye! ....keh 28x


8 comments:

  1. yg tak kawin lagi tu jgn try pulak petua org dah kawin tu..hihi.

    ReplyDelete
  2. HAHAHA sabar2 ada lg 2 bulan! =P

    ReplyDelete
  3. owh...baru tau...hehe..

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum PCL...info yg menarik...:)

    ReplyDelete
  5. oh... lepas nie bleh la deno makan buah tu selalu... thanks pcl:)

    ReplyDelete
  6. gigi rompng...

    p/s; kalakatar tak buat, kalau buat banyak pulak permintaan, terutamanya orang banjar. Hehehe.

    ReplyDelete
  7. nasib baik suka makan epal..ekeke..aritu de pergi dentist..siap dapat ceramah free dah..haha..adoii..

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.