Saya Yang Menurut Perintah !

Monday, April 16, 2012 PCL 13 Comments

T
ak penah-penah terjadi semenjak lebih 3 tahun aku keja kat sini kena tulis nama kat pondok pakgad...

kalau dulu masa keja kilang Jepun ya lah..straight gila2, mesti punctual ! lewat 5 minit ..akan dipotong gaji 1/2 jam...* lebih baik lambatkan terus 1/2jam , boleh kena teh tarik dulu...(keh 28x...itu dulu punya citer)

Ini hari datang keja ok lagi, keluar lunch n masuk semula jam 2.30pm...huhu memang le lewat 1/2 jam dari sepatutnya...tapi aku ade xcuse hantar anak sekolah petang...harus le lewat sikit.

mungkin ada timbang rasa kalau aku bincang elok2.
Untuk hari ini aku abaikan saja....


Nampaknya boss kitaorg ni nak buat macam tu gak kot....baguslah...tapi,

Awat baru sekarang nak buat ?

emmm..ada kes la tu agaknya, selalunya cmtulah...bila ada yang buat report baru ada tindakan !!

macam pahat dengan penukul !

"Saya Yang Menurut Perintah"..kata ketua pakgad.




PCL : baru sekali , ada 2 kali lagi...cmana nak cakap nih?...anak wajib kena hantar sekolah...tanggungjawab gak tuh !




13 comments:

  1. Salam PCL! Hg kena rajin tembak Pak Guard tu dgn....tea ice!!!

    ReplyDelete
  2. nak wat cm ner pak cik.sabar je lah

    ReplyDelete
  3. @Bujang Tua: Depa tu bagi lepaih...kalau ikutkan alah malu ja, mula2 ni mmg cmtu..

    ReplyDelete
  4. hehe jangan teh tarik je, bagi karipap sekali hehe.. sabojelah Pcl dah namanya keja mcm tulah..

    ReplyDelete
  5. Susah jugak yer, nampak gaya kena tukar perancangan kot utk sesuaikan dgn 'saya menurut perintah'.

    ReplyDelete
  6. @nasir hamzah: xbleh la cmtu..kira sogok tu...sabo je lah..

    ReplyDelete
  7. @Kunang-Kunang: okeh kena tukar " Saya Yang Kena Suruh"...lain dari kebiasaannya.

    ReplyDelete
  8. DARI AMALAN KAKITANGAN KERAJAAN, SAYA YANG MENURUT PERINTAH ITU BUKANLAH MENURUT PERINTAH KETUA JABATAN, KETUA UNIT ATAU SEBAGAINYA. SAYA YANG MENURUT PERINTAH ADALAH MENURUH PERINTAH DYMM YG DIPERTUAN AGONG MALAYSIA. OLEH ITU SAMA-SAMALAH KITA MENJALANKAN TUGAS DENGAN SEBAIKNYA. SEKIRANYA ADA MASALAH, BOLEHLAH BINCANG DENGAN KETUA MASING2..

    ReplyDelete
  9. boleh kot bincang dgn boss utk dptkan kelonggaran.. hehehehe

    ReplyDelete
  10. @fairus: yeah itu jln yg terbaik kalau nak berkidmat lebih lama lg..

    ReplyDelete
  11. kalau perempuan kenyit mata sikit je..hehe

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.