SUAMI : Apa yang I buat nih...

Thursday, April 26, 2012 PCL 6 Comments

apabila berada di rumah...

"Rajin-rajinlah bertanya isteri kalau dia perlukan bantuan anda dengan kerja rumah/menjaga anak. Tapi jangan tanya dua tahun sekali. Jangan tunjuk rajin bila ada tetamu di rumah saja..."  itu apa yang pernah dikatakan oleh Dato' Dr. Hj. Mohd Fadzilah Kamsah (DMFK).

------------------- ** ------------------------ **  -------------------------

I...kalau ada orang luar datang, lagi malas nak tunjuk yang kita ni 'rajin tolong isteri ' sebenarnya...

kalau ikutkan, isteri  I  lagi bangga tau kalau suaminya rajin tolong dia sapu sampah, sidai/angkat kain baju dijemuran...katanya "biar la orang tengok sekali pun".

tapi kan.....I malu lah buat keja orang perempuan kalau orang tengok !

that why, pemalas dan pemalu I  akan datang bila tiba waktunya....


I  nak jadi suami misali....ok!




 

6 comments:

  1. ok le tuh, apa nak dimalukan kan

    ReplyDelete
  2. SAYAPUN SUAMI MITHALI.. :)

    ReplyDelete
  3. bila org datang, deno tolong ma buat air dan hidang makanan :)

    ReplyDelete
  4. saling bantu membantu mengeratkan lagi kemesraan suami isteri.. hehe, macam paham je sy ek..

    lawak ler gambar tu pcl..huhu

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum PCL..bagus la tu jadi suami yg baik...

    ReplyDelete
  6. malu ke? tp x malu pula bila suami suruh isteri bekerja sbb kena bantu dia sara hidup berkeluarga.. haa cmne tu?? zaman skrg ni xde ape nak dimalukan.. yg penting ada muafakat, kerjasama, tolak ansur dsbg utk kebahagiaan kita sekeluarga juga.. skrg ni dah xde dah istilah Queen Control ke apa ke.. melainkan mmg isteri tu x buat kerja apa2 langsung itu mmg dah kira QC la tu.. hehehe

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.