Tolong makan eh !!

Sunday, April 08, 2012 PCL 17 Comments

Salam hari minggu...

kitaorang baru lepas pekena bihun sup 'tersedak'...eh tersedap la area Kancung Darat, Banting nih...ala tak jauh dari depan masjid Kancung tu jer...warung ala2 kampung tapi sup ngalahkan hotel budget !

...eh,  itu sarapan pagi, ni mamadiana nak masak untuk makan tengahari plak..
dah tinggal kat perkampungan orang Jawa ni kena tau sikit2 makanan dorang nih.. ..biasa je , cuma ikan keli goreng dengan sambal yang spesel ...

kredit sumber, mmD  punya tak siap lg..

pcl tengok tadi mamadiana duk belek myResipi...haha biasalah orang dapur kena cuba kelainan dari masakan yang biasa-biasa bagi suami dan anak-anaknya makan.

jap lagi pcl akan tolong dia kat dapur...

apa?...tolong makan eh ...keh 28x.

p/s : nasibku bukan kaki pancing...tak jadi lagi pi memancing udang pagi ni....batal terus .

 

17 comments:

  1. nampak Cam sedap ni pcl, selamat menjamu selera..

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum PCL...wah mesti berselera sekali masa makan tengahari ni...:)

    ReplyDelete
  3. sodapnya pokcik...nok skek..peberet ni..ikan bermisai hehe

    ReplyDelete
  4. SAYA BARU BALIK KURSUS DI HOTEL.. MAKAN 6 [KALI 1 HARI.. SEKEJAB JE LBADAN NAIK..

    ReplyDelete
  5. kat tmpat sya pun ada serve cam ni, sambal dia sedap betul siap tokei kedai tu caj rm1 klu sapa2 mintak smbal extra...heheheh

    ReplyDelete
  6. tersedak jugak yatie baca tadi heee

    ikan keli memang best kalau goreng dan makan ngan sambal

    ReplyDelete
  7. tu bukan pecel lele ke?menu org indon kot..sbb byk jgk nampak kat kl.

    arr..teringat kat si tunang yg suke mkn ikan keli..erkh.tak penah siang ikan keli..adoyai..tgl lagi beberapa minggu da nak jd bini org ni..nnt btnye die req nak ikan keli..hbs la CM..

    ReplyDelete
  8. @CIK MAY: haha beli yg dah siap siang..kan ada, yg penting tu masakan sendiri.

    ReplyDelete
  9. pecel lele ni kat bus stand cyberjaya pun sedappp....

    ReplyDelete
  10. ikan keli tu feveret acu

    ReplyDelete
  11. humaannggaiihhh.. sedapnyerrr

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.