Ayam Penyet. ...sedap!

Thursday, May 03, 2012 PCL 12 Comments

wuhhh!...lagi pedas lagi sedap. kalau tak tahan pedas memang anda kuat cemburu bila berpasangan nanti..yeah !!

Ayam Penyet...sambalnya kena pedas..lagi pedas lagi ummph !!

mamadiana memang tau itu semua...siap terhidang sesedap rasa untuk makan tengahari tadi...sehingga aku kelewatan dibuatnya...mana taknya kalau makan tak berkuah...uhhh  pedas plak tuh, ini adalah  kali yang kedua my wife buat resipi ni..rasa cam dah master sangat dah dengan menu ini...keh2..*puji lebih xper..bukan orang lain punn





..eh kebetulan pakguard semuanya baik2 belaka hari nih...angkat tangan jer dah boleh lepas masuk tanpa rekod kelewatan....agaknya semua dah tak ambil kesah dengan keluar masuk pegawai...

"saya yang menurut perintah" oleh pakguard itu pun entah kemana akhirnya kalau boss pun tak ikut peraturan yang telah ditetapkan...

semua sedia maklum kalau jawatan 'pengarah' yang sentiasa pandai mengarah saja..tu pasal la aku tak mau jadi pengarah..tak reti nak arah-arah orang !!

PCL ; pastinya aku bukan ambil kesepatan yang ada...aku cuma mahu menikmati rasa sedapnya ayam penyet itu...thanks mamadiana.



12 comments:

  1. waaa sya suka mkn ayam penyet ! sedap glerrr =)

    ReplyDelete
  2. AnonymousMay 03, 2012

    sy suka jugak pcl ayam penyet..ade tempe ngan ulam tu..sambal..walawei..best..:)

    ReplyDelete
  3. adeh, sedapnya ayam penyek tu PCL, nasib baik perut dah kenyang, kalau tak hu mahu pergi dapur lah jawabnya.. huhu

    ReplyDelete
  4. SAYA KENAL NASI AYAM PENYET SEMASA BERKURSUS DI SARAWAK SELAMA 2MINGGU ADA TAHUN 2007 RASANYA..

    ReplyDelete
  5. memang terbaik PCL,aie suka masakan yg pedas2 macam ni jugak..lagi pedas lagi best,makan sampai mengalir air mata..tapi dijamah jugak,hee

    ReplyDelete
  6. salam PCL,
    kenapa boleh kelewatan masuk opis kalo makan tak berkuah?

    ReplyDelete
  7. perghhhh!!! merah menyala nya sambal tu...dah terasa kepedasan nya..berasap!!!

    ReplyDelete
  8. deno boleh makan ayam penyet.. baru2 ni masa deno ke kl, deno ada makan ayam penyet kat restoran jawa.. di cheras.. ayampenyet ni masakan indon kan? deno dihidangkan ayam penyet bersama nasi dan lauk2 seperti tempe goreng, terung berlada dan timun2... kuah mmg xde.. sedap tapi mahal.. hehe... time tu first time cuba sbb org cakap sdp dan sememangnya sedap! :) di terengganu xde...

    ReplyDelete
  9. wow nampak menyelerakan

    ReplyDelete
  10. haturnuhun


    http://goo.gl/ZsWEmK

    http://goo.gl/FoaPdQ

    http://goo.gl/BlEVRJ

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.