BERSEGMEN BERSAMA PCL...promosikan blog anda !

Sunday, May 06, 2012 Nazlee Ismail 22 Comments

Assalamualaikum...dan selamat  semuanya.

Rasulullah s.a.w yang bersabda yang bermaksud: “Sesiapa yang berbuat baik kepada kamu maka hendaklah kamu membalasnya. Kalau kamu tidak berdaya membalasnya maka berdoalah selalu baginya sehingga kamu mengetahui bahawa kamu telah berterima kasih kepadanya kerana Allah sentiasa membalas kebaikan (orang yang berbuat baik) lagi mengasihi orang yang bersyukur.” (Riwayat Tabrani)

Membalas budi sebenarnya tidak terhad untuk memberikan kebaikan yang sama atau setaraf. Contohnya satu masa kita pernah menerima bantuan kewangan ketika dalam kesusahan, tidak semestinya kita perlu membalas budi kepada mereka yang pernah memberikan kebaikan tersebut dengan bantuan kewangan juga. Seandainya tiada kemampuan dari segi itu, memadailah juga jika membalas kebaikan yang diterima dengan mendoakan kebaikan untuk si budiman tersebut. Demikianlah kata-kata indah pepatah melayu, “orang memberi kita merasa, orang berbudi kita berbahasa.

Dalam arena berbelog  nih , pcl pon takde menda dan idea cmana caranya nak balas budi anda semua yang singgah menyinggah di sini selain dari blogwalking., ada orang yang tak kesah dengan semua nih tapi tak kurang juga resah blogger yang merasa gelisah bila kunjugan tak berbalas...agaknyalah kan.

okeh , taknak citer panjang dan banyak mengarut di pagi cuti2 minggu ..pcl nak ajak anda semua join segmen sempoi nih...eh tetiba jer ada pulak ideanya..keh2.

[PCL ajak letak HEADER BLOG  di blog dia]..(contoh seperti : header blog mamadiana kat bawah ruangan komen tuh)

caranya mudah saja,



1. Copy paste header pcl kat entri anda dan buat 1  entri ringkas..tajuk ikut pilihan anda.
2. Hantar URL entri anda di ruangan komen ini saja.
3. Header anda akan disiarkan mulai hari Isnin 07/5/2012.
4. URL header anda boleh diletakkan dalam entri anda tersebut atau email pon boleh (sila maklumkan untuk segmen ini)

5. Penyertaan HEADER hanya untuk blog sahaja (bukan iklan dan sebagainya).

*perhatian : Tempoh seminggu untuk 1 header akan disiarkan. (bergantung kpd penyertaan) , 5 slot 600x90 akan disediakan untuk peserta yang berminat.

sekian.




22 comments:

  1. All the best peserta NTB 2....

    http://mohdyunus89.blogspot.com/2012/05/program-integrasi-nasional-pertukaran.html

    ReplyDelete
  2. boleh gak nak try ni...x penah join segmen PCL lagi...

    ReplyDelete
  3. Salam PCL,

    Semoga niat baik PCL ni dibalas Allah dengan segala kebaikan.

    ReplyDelete
  4. saya join PCL...PCL tukar url yea =)

    http://qurratulain-pagaremas.blogspot.com/2012/05/expose-blog-anda-bersama-pcl.html


    ini link header saya:

    http://i1123.photobucket.com/albums/l544/cikguma/cmbaru.png

    ReplyDelete
  5. adeh, nasir nak juga join, tapi tak berapa paham, lagi satu bukan paham pasal header meder nih..huhu

    ReplyDelete
  6. x perasan pcl dah tukar domain hee..insyaAllah nk join nnt ;)

    ReplyDelete
  7. segmen yang bagus, mudah..semoga ada kelapangan nak join juga rasanya santai ja.
    Join klik http://ezawarna-warnakehidupan-etuza.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. SAYA JOIN DI http://akmaluv90.blogspot.com/2012/05/bersegmen-bersama-pclpromosikan-blog.html

    ReplyDelete
  9. Saya join :)

    Header:
    http://www.blogger.com/rearrange?blogID=4357738454788436622&action=editWidget&sectionId=header&widgetType=null&widgetId=Header1

    ReplyDelete
  10. Ops, sori...lupa link URL http://faradillahiqmar.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. URL tadi tak lengkap...ini yang betul. Thanks.

    http://faradillahiqmar.blogspot.com/2012/05/bersegmen-bersama-pclpromosikan-blog.html

    ReplyDelete
  12. assalamualaikum PCL....mama dtg join segmen...

    http://maszull.blogspot.com/2012/05/bersegmen-bersama-pcl-promosikan-blog.html

    ReplyDelete
  13. NAK JOIN TAPI TAK TAU.. URL HEADER MANA MAU DAPAT?

    ReplyDelete
  14. noni join :)
    neh link blog noni : http://noorniey.blogspot.com/2012/05/jom-bersegmen-bersama-pcl.html

    neh pulak link header noni :
    http://3.bp.blogspot.com/-5s-3-UR79_o/T35naR596dI/AAAAAAAABCs/q_5Ovz0UwyM/s1600/header.gif

    btw, good luck ntok NTB yer :)

    ReplyDelete
  15. saya try join ni pcl tgk la....

    http://fanomena.blogspot.com/2012/05/bersegmen-bersama-pcl-promosi-blog.html

    ReplyDelete
  16. nak join tapi takde headerr...huhu.

    ReplyDelete
  17. http://ninieykamarudin.blogspot.com/2012/05/besegmen-bersama-pcl-promosi-blog.html

    ReplyDelete
  18. nak join tapi x reti nak amik URL header tuh..camne ek??

    ReplyDelete
  19. ooo macam ni caranya. baru terbaca. segmen yang hebat :)

    ReplyDelete
  20. pakciklie, deno join ya.. sori lewat.. :)

    http://dayangdeno.blogspot.com/2012/05/bersegmen-bersama-pcl-pomosi-blog.html

    ReplyDelete
  21. *maaf ...admin memberhentikan buat sementara promosi baner ini utk memberi laluan kpd yg melanggan iklan di sini.

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.