Mesti ramai tertanya, kenapa ?

Wednesday, May 16, 2012 Nazlee Ismail 14 Comments

Salam santai petang-petang gini.....mungkin ada yang tertanya-tanya...apakah ini?


Ashraf MohdKenji Kobayashi



..... kenapa sekarang ni ramai yang telah menukar profil gambar mereka kepada warna coklat seperti di atas..

Sebenarnya tahanan Palestin sekarang sedang mengadakan mogok lapar paling terbesar dalam sejarah dunia. Dicatatkan mogok lapar selama 76 hari tanpa makan dan minum bagi menentang kekejaman Israel. Antara tuntutan mereka adalah hak asasi sebagai tawanan perang, pendidikan dan lain-lain seperti yang diishtiharkan oleh undang-undang antara bangsa.

Dengan hanya menukar gambar profil, ini dapat membantu tahanan palestin untuk menuntut hak mereka kepada kerajaan Israel. >sumber

PCL; sekadar ingin tahu sejak pagi tadi lagi..dan sekarang dah tahu...eh lambat lah !





14 comments:

  1. acu tukaq gak tapi acu edit sikit gambaq tu :)

    ReplyDelete
  2. mmg pun...hampir semua penguna fb DAH TUKAR .

    ReplyDelete
  3. OOO.. YE KE.. BARU TAU..

    ReplyDelete
  4. saya pun baru tau!1...uhukss.

    ReplyDelete
  5. aku pn telah menyokong dgn menukar profile PIC..

    ReplyDelete
  6. ler yeke bru tau. thank pcl infonya.

    ReplyDelete
  7. mmm..nape baca paper smlm die ckp mogok ni da abis n berjaya..

    ReplyDelete
  8. AnonymousMay 16, 2012

    Rasa sebak mula menyelubungi bile on9 jer,tgk colour coklat menyelubungi setiap ruang fb.. Palestine,izinkan air mataku gugur untukmu.. Walaupun bukan limpahan darah dapat ku maharkan,biarlah titisan ini mengiringi lafaz doaku tanda ku cinta padamu bumi Palestin..

    ReplyDelete
  9. @mr.dinie:Israel bersetuju untuk mengakhiri hukuman pengurungan berasingan yang dikenakan ke atas 19 tahanan dan menarik balik larangan lawatan yang dikenakan ke atas anggota keluarga tahanan yang tinggal di Genting Gaza, yang diperintah oleh Hamas.
    (Sinar Harian)..Syukur alhmdulillah.

    ReplyDelete
  10. tapi sedikit sakit hati bila ada di antara saudara2 kita yang mempertikaikan benda ni... dan lantang menyuarakan suara tidak bersetuju mereka..tak faham.kalau tak nak sokong, diam2 sudahlah. ni bising2 , seolah2 mereka lebih bijak pandai daripada segala2nya.. nak memberi sokongan pada saudara2 kita kat palestin pun susah ke? bukan minta donation pun

    ReplyDelete
  11. makasih untuk infonya, saya baru tahu tentang ini...

    ReplyDelete
  12. AnonymousMay 18, 2012

    lama tak bukak facebok..tau pasal nie kat blog je..moga sama2 sokong usaha nie

    ReplyDelete
  13. AnonymousMay 18, 2012

    aku tak faham kat mane rasionalnya, dgn tukar profil picture mampu membantu palestin..Ini hanya membuatkan kita rasa senang seperti sudah membantu palestin walhal tidak..

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.