Mimpi minum air tebu...

Thursday, May 31, 2012 PCL 6 Comments


...huhu penat giler..

memang lah buat keja giler...tengah2 malam buang kulit tebu..baru selesai sama2 tamatnya movie hindustani 3 idiots.

ni semua nak kejar masa,  nak suruh orang mesin tebu time rehat tghari esok (hari ni la tu)..

..sebelum ni dah penah hantar kat pakcik mesin tebu tu...dia suruh bersihkan betul2 dan buang kulit tebu supaya senang nak mesin...bersih dan tak merosakkan gigi mesin tu, banyak songeh tul la keja nih....nak dapat air tebu fresh memang patut kena susah2 dulu...

tebu2 tu hidup segan mati tak mau kat laman belakang rumah...,tuan dia ni dah malas nak jaga..untung monyet2 yang sedia kelaparan tak pandai nak, 'attack'.., baru nampak ada percubaan nak patahkan tebu2 tu...tapi aku telah bertindak pantas...

potong semua tebu...

ok aku dah ngantuk...cukuplah tu,  tangan nih dah naik ketul2 dah...harap jangan lenguh n tak boeh gerak sudah la...gud night! ....

pcl ; ...mimpi minum air tebu..keh 3.



Published with Blogger-droid v2.0.4

6 comments:

  1. wah tebu..my fav!

    wina pun tgk 3 idiots sampai habis..best!

    ReplyDelete
  2. sedap nya!!
    dah lama tak makan tebu

    ReplyDelete
  3. xleh mkn air tebu! haha

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum PCL...wah !! sedapnya air tebu tu...teringin plak nak minum rasanya...:)

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.