Aktiviti Keluarga : Santai Pagi ..eh ketam lah !

Monday, June 04, 2012 PCL 7 Comments

Assalamualaikum.... Salam bersiaran di atas 'rakit'...eh sejuknya !!.

masa ni jam 7am...

tengoklah mata pcl tuh, ...merah sebab apa? sebab berjaga malam lah...

aktiviti memancing terus menerus, tidur sekejap untuk hilang rasa letih dan kemengantukan ...

sebenarnya dalam keadaan begini, tidur adalah suatu yang merugikan kepada mereka yang sedang 'gila memancing'..

ketam , besar tuh !!, melebihi tapak tangan pcl...

Siapa sangka,  nak pancing ikan dapat ketam plak....

inilah yang dikatakan rezeki...

menjadi pembakar semangat setelah beberapa jam ikan tak makan umpan...

haha...yang terlebih makan adalah. .mulut2 si pemancing tu.

...yang tak biasa menunggu, memerhati hujung joran, merasa daya tarik dan sentapan...hurm! .. memang cepat rasa bosan..

kata orang,  di sinilah kesabaran seseorang itu dapat diuji.

aku pun cepat mengalah kalau umpan tak disentuh lansung oleh sang ikan..

kalau aku dalam situasi macam ni...( terus ambil 'tab' ),

apa lagi. ...blogging lah!



Published with Blogger-droid v2.0.4


 

7 comments:

  1. mancing kat mana ni ?

    saya tak tahu awak suka mancing .. saya sendiri tak suka mancing tapi gila mancing.

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum PCL...wah !! xtvt yg menarik ni tapi x dpt ikan, ketam plak yg dpt...:)

    ReplyDelete
  3. @al-lavendari: alhamdulillah sy blm tahap 'gila' mancing lg tuan...sini kat Chalet Teluk Bayu @Sg Petani.

    ReplyDelete
  4. @maszull:apa yg dinaikkan tu kira 'rezeki' la mama, kekdg tu kayu n sampah sarap jer..

    ReplyDelete
  5. @al-lavendari:

    Mcm ne tu Pakcik? Gila memancing dgn tak suka memancing, apa perbezaannye? En.PCL boleh tlg jwbkan ke?

    =p

    ReplyDelete
  6. @Pok Amai-Amai: fara, bia i tlg jwbkan...gila bg mrk yg tak ingat dunia akhirat...suka plk mcm kami nih,with uncle Tuan al-lavendari..:)

    ReplyDelete
  7. wow! best ketam tuh! tapi deno xbleh makan la... adehhh

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.