Apa aku buat petang nih...

Friday, June 15, 2012 PCL 8 Comments



..kuih sagu...'sagu bersiram' , memang febret kami makan tak kira masa...

pagi tadi hanis umairah yg request kat mama dia..

mamadiana kata dia buat tercair sikit sagu tu. .tapi still ok aku rasa, ...makin sedap plak...dengan lemak berkrimnya susu..fuhh!

tengah sedap2 makan mamadiana suruh aku take over goreng ikan keli...haha takut la tu, ...dah goreng masuk dalam kuali dah ...cuma nak balik/kalihkan ikan tu jer...



dah semakin cekap nampaknya...haha., nak buat pecel lele la plak, ade  tetamu nak datang malam nih...




Published with Blogger-droid v2.0.4

8 comments:

  1. wowww...sedappnyaaaa makan sejuk2 buat penyejuk tekak di petang hari yang panas ni ...

    mamaD samalah ngan saya...
    give me 5!
    kalo tukang kalih2 takut terpercik minyak panas memang kena panggil hero penyelamat!

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum PCL....wah !! sedapnya makan petang n bila-bila masa pun sodap sagu bersiram ni...:)

    ReplyDelete
  3. sedapnyer sagu... dah lame x makan..

    ReplyDelete
  4. MESTI MANIS MAKANAN TU ERK.. KALAU TAK SILAPA SAYA PERNAH RASA SEKALI SEMASA JAMUAN SELEPAS TAMAT SEMINAR DI SELANGOR BARU-BARU NI.. MANIS.. TETAPI MEMANG SEDAP..

    (PS : PCL PUNYA BLOG MERUPAKAN BLOG TERAKHIR YANG SAYA BUKA SEMASA BERBLOGWALKING BLOGLIST SAYA. KENAPA MACAM BERAT SANGAT? SAYA BUKA BLOG PCL, MEMANG KERAP "HANG")

    ReplyDelete
  5. patik kalau gorng ikan keli tu lepas masuk minyak teros tutup dengan penutup periuk..nanti meletoppppp2 ok!!!!

    ReplyDelete
  6. kalau sagu ni saya biasa gak makan..tapi selalu golek dengan kelapa.. Jarang makan yg rendam punya..kalau kuah tu manis manis buah mesti sedap..kata mak saya raanya berlawan..


    Ps setuju dgn fairus..selalu hang bila nak buka blog pcl..kat opis jarang boleh bukak.. So mlm baru boleh komen..

    ReplyDelete
  7. salutt kali ke2...kerana saya takut nak masak ikan keli kat rumah...hehehehe

    ReplyDelete
  8. kuih sagu lama dah rasanya x mkn ni. isk isk ni yg teringin sgt nk mkn ni..

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.