Bukan nak bangga kat sini tapi ini lah hakikatnya...

Friday, June 22, 2012 PCL 8 Comments





Assalamualaikum..

Santai petang tadi....

...seronok jer rasa bila dapat duduk bersama isteri dan anak-anak di depan rumah ... anak-anak pon dah besar, dah boleh ajak depa nih ber 'mesyuarat'...

anak-anak yang mamadiana jaga pun lepak sama , bila masa menunggu ibu masing-masing datang... Aqeela, Afni sempat main-main dulu kat luar, yang baby sorang lagi tu, Safie biasanya 'tido time'..

sambil duduk 'mesyuarat' sambil perhati bebudak tuh..

selalu jer macam ni sebenarnya...saya ni pon keja balik awal...on time selalu , lima minit dah sampai rumah.. takdanya nak tempuh trafik jem ke...syukur sangat pada Tuhan.

bila petang camni, planning aktiviti untuk esok biasanya telah dicapai... kalau diikutkan , Hanis Umairah sememngnya pendiam orangnya...tapi adakalanya dia bising jugak mulut tu...menyuarakan perasaannya yang sentiasa kebosanan..haha, kecik2 dah cepat bosan nih..aduhai.. tak boleh dapat tau ada cuti..mesti mau jenjalan punya.

malam nanti, Hanis Umairah teringin nak ke KayhefC...mamadiana kata boleh jer ...tapi turn depa adik beradik plak keluar duit poket...belanja mama n abah, mana leh tahan tiap-tiap malam duit pcl jer keluar..

bukan abah depa ni lokek tau.. tapi sengaja buat macam tuh..mengajar-anak-jangan-jadi-kedekut.

pcl : ..kawen cepat lah yer...jgn lambat2, kawen muda ni untung...untung sebab anak2 orang lain kecik2 lagi..bila depa dah besar boleh la  buat kawan...bukan nak bangga kat sini tapi ini lah hakikatnya..Syukur Alhamdulillah.


Published with Blogger-droid v2.0.4

8 comments:

  1. assalamualaikum PCL...betul tu kawin la awal sebab anak2 akan membesar dgn cptnya...

    mama pun mcm tu juga anak2 dah mcm kawan je bila berjalan bersama...:)

    ReplyDelete
  2. Wah Pcl, makan kfc tak ajak kiter..hehe.. Nh doakan kebahagiaan Pcl sekeluarga kekal hingga ke akhir hayat..

    Apa leh buat Pcl belum ada jodoh agaknya..hehehhh...

    http://blognasirhamzah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. seronokkan berkumpul ramai2... deno pun seronok bila ramai2 duk depan rumah... makan dan minum ptg2 bersama famili :)

    ReplyDelete
  4. AnonymousJune 23, 2012

    saya target usia 28 tahun utk kawin.. eh? hehe.. btw, happy family u have.. i adore them.. :)

    ReplyDelete
  5. bilalah nak dtg rumah banglo PCL tu..

    ReplyDelete
  6. BETUL tu PCL.. Queen pula skrg ni ajar anak menabung... :) dan ajar juga dia jgn kedekut.. kalau ada mainan dan ada tetamu dtg ke rumah kena main sama2.. tp tula kdg2 anak2 ni kejap je lps tu dia bergaduh gak x bg main brg mainan dia...

    p/s: kiranya sya ni kawin lambat la yer.. umur dah hampir 30's tp anak baru pandai bercakap.. :)

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.