Check Loading Time..adakah ini betul ?

Sunday, June 17, 2012 Nazlee Ismail 13 Comments

Assalamualaikum ..

..sebelum ni  blogger Queen Teratai ada menyatakan masalah 'hang' bila buka blog pcl guna pc ofis dia....dan
ada lagi komen dari pembaca blog pcl... terima kasih memaklumkan kepada saya :



 Fairus Mamat : (PS : PCL PUNYA BLOG MERUPAKAN BLOG TERAKHIR YANG SAYA BUKA SEMASA BERBLOGWALKING BLOGLIST SAYA. KENAPA MACAM BERAT SANGAT? SAYA BUKA BLOG PCL, MEMANG KERAP "HANG")
 Rai : Ps setuju dgn fairus..selalu hang bila nak buka blog pcl..kat opis jarang boleh bukak.. So mlm baru boleh komen..


...blog tersenarai adalah dari bloggers yang selalu komen di ruangan komen pcl.
kalau dikutkan fakta dari blog2 otai...bahawa saiz kb kurang dari 100kb adalah sangat baik untuk loading.

jadi pcl akan segera kurangkan masa loading supaya pembaca yang singgah senang hati tak perlu tunggu lama2...widget yang tak berkenaan akan dibuang dari blog ini secara beransur2.

PCL, ......nak buat cmner agi, harap anda masih setia walaupun sesekali sistem 'heng'


13 comments:

  1. NAL pun alami benda yg sama. Loading2 blog PCL kadang2 lama.

    ReplyDelete
  2. AnonymousJune 16, 2012

    yups betul tu, saiz blog kena kurang dari 100kb baru senang nak loading. means kena pandai atur widget serta buang mane2 coding html & script java yg x diperlukan.

    ReplyDelete
  3. @NAL: walaupun loading blog pcl mcm tu, kamu masih lg nak dtg sini..berbanyak terima kasih lah yer..:-)

    ReplyDelete
  4. Selalunya bila masuk ke blog yang 'hang' kakcik akan tekan x merah tu je... Masalahnya, kadangkala nak tekan x merah tu pun tak boleh. :(

    ReplyDelete
  5. TAHNIAH DI ATAS TINDAKAN SEGERA TUAN.. HEHE, MACAM DALAM BEKERJA PULAK.. :)

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum pcl...

    owh saya test run saya punya 253.53kb, heran jugak tak paham masa loading tu dia kira ikut line masing2 or tu general...ermmm

    adakah saya punya pon hang...ermmm pcl saya dah tengok banner sidebar pcl tq nanti saya announce...boleh dah delete dari sidebar tu..kalau2 pcl nak kemaskinikannya :)

    terima kasih yer pcl...

    ReplyDelete
  7. Bila Nh masuk blog pcl tak hang pun.. napa cam tu ek? pernah gak kena hang sekejap bila masuk blog rakan lain.. em jgn2 org lain masuk blog Nh pun Hang gak.. wah kena kasi test ni... thanks Pcl..

    ReplyDelete
  8. hany masuk slow sikit loading, tp mmg tak pernah hang la. so bg hany ok jer

    ReplyDelete
  9. paling ringan blog queen? hihihi dulu pun ada org complen blog queen berat dan sush loading tp lps buang sgl widget2 yg x berkaitan alhamdulillah dah x ada complen lg. hihuhu

    ReplyDelete
  10. deno masuk blog PCL laju je... takde masalah apa2 pun... :)

    ReplyDelete
  11. klu bukak blog orang lain kerap gak hang tp saya igtkan line internet kat rumah saya je tak cukup laju...heheeee

    ReplyDelete
  12. mungkin sebab saya masih guna browser lama yang tak berapa nak up to date (IE 7) sbb kalau kat rumah cam ok je nak loading..tapi tak feeling sbb guna fon je komen.. hehe...

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.