Jam Sebelas Malam : Kisah Paw..bukan pau kaya!

Tuesday, June 12, 2012 PCL 4 Comments




...balik dari tusyen, siap pesan nak makan egg banjo. ..bukan 1. ..malah 2 biji..dasat betul la., perut kecik jer pon budak nih..hurm.

bila dia makan kita pun rasa nak juga...dah lama tak merasa burger, semalam singgah Selayang pon tak jadi nak makan kat burger grill yang sempoi tuh.

dapat segeget mulut pon jadi lah...mamaD segeget jugak...kira paw anak2 punya lah.

citer pasal paw nih...td masa park kat depan kedai gambar area Pekan Banting nih..ada la mamat cina tetiba jer datang ketuk cermin tingkap sebelah mamaD...takut punya pasal dia tak endah langsung. .buat dek je. Bagus...bagus,  aku cakap mcmtu pasal dia boleh buat2 berani. .hehe.

orang tu tak puas hati gayanya dan terus ke pintu sebelah aku...kebetulan aku nak keluar, dia mintak duit...dgn pujuk rayu bagai,  siap tunjuk walet dia yg kosong utk tagih simpati mangsa...

untung aku tak terpengaruh.....kami terus masuk ke dalam kedai, tanya orang kat situ...

"memang itu olang selalu kacau sini....dia olang metal punya..eksiden kepala suda tak betui..mau luit saja"....

pcl; ..dalam satu hari agaknya berapakah pendapatan mat paw tu...eh saja nk tau! , hati2 dengan orang yang tak dikenali sekitar anda..mungkin anda mangsa paw seterusnya.


Published with Blogger-droid v2.0.4

4 comments:

  1. masa zaman saya sekolah dulu rajin lepak bus station lama melaka.. di situ ramai budak kaki paw..

    ReplyDelete
  2. jangan tak tau, kat Masjid Nabawi atau Masjidil Haram pun ada orang yg jenis mereka cerita menipu dengan harapan orang akan simpati & bagi duit..kira nie kategori paw gak la kan???

    ReplyDelete
  3. blm pernah kena paw lg.. slalu yg paw saya abg2 saya sendiri.. hehehehe

    ReplyDelete
  4. ye la harus buat2 bodo dengan org cenggitu..dulu, hubby pernah gak org dtg cenggitu..dia kasi rokok sebatang jek (masa tu hubby hisap rokok la)...skang kalau nak berhentikan kereta atau tempat parking harus usha dulu keadaan tempat tersebut...jika tak berapa syok..saya paksa hubby cari parking lain...agegeggege

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.