Kepercayaan !

Tuesday, June 26, 2012 Nazlee Ismail 11 Comments

Assalamualaikum..


Sikap saling percaya mempercayai itu penting dalam keharmonian rumah tangga...... selagi tak nampak pasangan anda curang depan mata, perlulah anda  tenangkan hati  untuk lebih mempercayainya. 


boleh ke nak 'test' kesetiaan pasangan anda...?
menyuruh kawan lelaki/perempuan anda yang lain mendajal pasangan anda sendiri...


contoh : "dia nak 'test' mengayat laki die...saja nak tengok ..cmner laki die layan tak ..."
hurmm  ..nampak niat anda tu 'baik' , tapi caranya macam tak betul jer...apa yang anda dapat sebenarnya ?
kebenaran !...kebenaran yang menyakitkan hati., kepuasan yang membinasakan perhubungan .!


pcl : kalau ada sesiapa yang terdetik nak buat 'kejo gilo' macam contoh atas tuh, ...fikir lah..jangan sesekali buat masalah untuk selesai masalah lain, fikir dulu sebelum buat...sikap saling percaya mempercayai itu penting dalam keharmonian rumah tangga.



11 comments:

  1. betul...setuju!

    kalau nak 'test' maknanye dah sah² x percaya kat pasangan uhuhuhuuu

    ReplyDelete
  2. as 4 me.. bila buat keja gila tu bkn selesaikan masalah.. tp makin tambah masalah dan seterusnya phm2 sendiri lah yer..

    ReplyDelete
  3. ADO LAGI KE ORG TEST MCM TUH?HAHA...RASE TU ZMN DOLU2 PNY TEKTIK..

    ReplyDelete
  4. Tak perlu nak test2 rasanya..percaya adalah segalanya..

    ReplyDelete
  5. tektik yang tak elok diamalkan.... silap haribulan haru jadinya...

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum PCL

    kepercayaan itu penting
    bila was2...syaitan akan mencelah

    ReplyDelete
  7. setuju! better percaya ja..klo dh xcya watt pe khwin..hehe

    ReplyDelete
  8. sangat setuju...itu semua kerja Allah... :)

    ReplyDelete
  9. buat apa nak susahkan diri.. berdoa dan usaha untuk rumahtangga yang harmoni lagi baik..

    ReplyDelete
  10. jangan nak tambah masalah buat mcm tu..lagi dpt masalah nanti ada la...huhu~

    ReplyDelete
  11. erk.. ada lg ke org zaman skrg nak buat mcm tu... ish3

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.