Masih Teringatkan Sarapan Di kampung ...

Monday, June 11, 2012 PCL 13 Comments

Assalamualaikum...

Salam dan selamat menjalankan tugas dengan tekun dan jujur...eh.. ini ucapan untuk diri dan kepada mereka yang baru memulakan tugas setelah bercuti...

Teringat sarapan pagi di kampung lagi ni...*mengimbau kenangan silam.

gambar dari fb adik sy..(nazri)


sumber google
...biasanya kalau ada musim anak ikan sepat ni...kami akan makan berkumpul beramai-ramai bersama adik beradik .


mak siap tanakkan  pulut lagi bagi anak2 dia makan kenyang2...





sumber google
ikan goreng garing2 memang sedap kalau dimakan dengan pulut/nasi biasa ..panas2..


huhu...mau bertambah makan pagi.. dah macam makan tengahari....tapi anak2 dia badan tetap mentain..takda yang obesity...






sumber google


emmh kalau ada yang rajin lagi *(biasnya anak2 lelaki ni malas !!)..nak tambah kesedapan... potong bawang merah + cili padi dan masukkan kicap jalin *( jenama nie..murah siket tapi rasanya  not bad !)...lagi 'terangkat '.


tapi sayangnya..kanak zaman moden  *(anak2 sy) tak gemar makan pagi...aduhai ruginya..

pcl : pagi ni makan 2 biji karipap jer...


13 comments:

  1. kalau org jawa tradisi mkn pagi ni mmg masih di amalkan.. teringat arwah abah sya.. sarapan pg itu satu kemestian.. even skrg kalau balik ke rumah mertua sarapan pg pukul 7.30 dah siap... skrg ni menurun plak ke anak Queen bangun je tido minta nasi.. :)

    ReplyDelete
  2. owwhhh ikan tu mkn ngn pulut ek????ni nmpk siap dengan kicap pedas segala..nmpk cm best tp tak penah cube..

    ReplyDelete
  3. Err...sedap ke sepat segar?

    ReplyDelete
  4. kalo dapat makan pekasam lagi sedapp

    slurrpp

    ReplyDelete
  5. ok la tu dr x sarapan langsung

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum PCL...memang teringat masa dulu2 mama pun suka makan pagi ni...:)

    ReplyDelete
  7. wauuu sedap tu...simple tapi terangkat!!

    ReplyDelete
  8. betul la PCL...anak2 susah nak makan pagi...mcm2 dah try ni..paling awal derang nak makan pukul 10pagi...grrrr berbeza dengan bapaknya yg telan nasi pagi-pagi...owhh saya belum pernah cuba lagi ikan sepat mcm tu...yg salut tepung je pernah...tambahan lagi rupa ikan sepat yg belum dimasak pon saya belum pernah tengok..hehehe so skang dah tahu...tq...

    (jawap komen pcl : tak jumpa la mee gulung kat situ...agaknya saya tak perasan kot..aduhai rugi tak rasa...:))

    ReplyDelete
  9. CUKUP SARAPAN MAKAN KARIPAP JE..?

    ReplyDelete
  10. semalam baru je deno makan pulut gaul nyior... mmg best.. ma dan abah buat.. huhu.. hari ni makan nasi lemak kat kedai je sbb ada kelas tadi...

    p/s: kenyang ke PCL makan 2 biji karipap? nanti awal2 mesti lapar balik...

    ReplyDelete
  11. eh mak fasz pon slalu tanakkan pulut dulu .makan ngn ikan kering...sedap nyeeeeeeeeeeeeee...

    ala tingin la lepas tgk entry ni.....

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.