Ohaiyo Gozaimas! ...

Thursday, June 28, 2012 PCL 13 Comments

k
Salam santai pagi Khamis...genki desu ka?

tetiba je teringat masa saya keja kat kompeni Jepun....eh kilang Orang Jepun la..

'ohayo gozaimaz'....10 tahun kat sana, banyak jugak lah bahasa 'nihongo' depa tu masuk dalam kepala nih...

kalau masuk keja 8am, tak leh lewat seminit pon punch-in, ....lewat je kena potong gaji untuk setengah jam...kejam!

masuk keja,  pagi2 dah ada short meeting....hahha sebelum tu kena nyanyi dulu..

Published with Blogger-droid v2.0.4

13 comments:

  1. sy keje kampeni jepun gak skg..hq kat jepun..kat sini kilangnya..tp satu haram x reti nak ckp jepun..

    ReplyDelete
  2. masa sy kerja dgn kompeni jepun dulu macam tu juga...tapi pg2 ada senaman ringan..lepas tu short meeting..hari2...bosan betul..huu :p

    ReplyDelete
  3. Kakak pun pernah kerja kilang elektornik Jepun masa tunggu keputusan SPM dulu. Ada senam sikit setiap 3 jam kerja katanya utk hilangkan mengantuk..

    ReplyDelete
  4. pengalaman berharga tu pcl...boleh tengok cara mereka bekerja...

    ReplyDelete
  5. mesti cara bekerja orang jepun sangat2 berbeza dengan cara kita kaan bro??

    ReplyDelete
  6. Salam,

    Mestilah dicontohi sebab mereka advance dimaja dunia.

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum PCL...pengalaman menarik dan menjadi ingatan...:)

    ReplyDelete
  8. sya pun pernah gak.. 3bulan je sama mcm kak zakie tunggu result SPM keluar g keja kilang.. pg2 ada perhimpunan kecil, ada ucapan la.. nyanyilah.. bersenam lah.. hehehe

    ReplyDelete
  9. dia orangkan pentingkan waktu..sbb tu mereka boleh berjayakan?

    ReplyDelete
  10. hait..ozono korimata odoyu mute izuduka..

    ReplyDelete
  11. disiplin dan masa.. kenapa kita tak boleh macam tu..

    psstt: Kalau ai ada temujanji dengan kawan mesti ai cakap 'ingat.. janji Jepun bukan janji Melayu ye..' merujuk kepada menepati masa..

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.