Sebolehnya Jangan Ungkit Kisah Silam ...

Monday, June 25, 2012 Nazlee Ismail 13 Comments

Salam...

.....selagi tiada bukti yang jelas ditunjukkan di depan mata, jangan sesekali mengaku kerana hal2 sebegitu akan hanya menyakiti hati orang yang mendengarnya. Binalah kehidupan yang baru bersama pasangan anda. JANGAN DIUNGKIT KISAH SILAM...kerana kejujuran itu boleh menyakitkan hatinya.

Tidak dinafikan, sesetengah wanita cepat melatah apabila diberitakan kisah silam pasangan. Mereka akan cuba mencari maklumat itu sehingga ke akar umbi samada melalui kawan2, keluarga dan sebagainya. 


Sikap ini sebenarnya hanya akan merosakkan sebuah perhubungan sahaja dan tidak hairanlah sebagai lelaki kita perlu bijak mengawal keadaan agar situasi ini dapat dikawal.









13 comments:

  1. Btl tu PCL....
    To be truth, i do the same thing.....
    Lg byk kite tau, lg sakit yg kita rasa....
    Solution : STOP doing that!!!!
    Pada siapa yg cuba2 nak buat.....
    Sy nasihatkan, hentikan je la niat murni tu... ehhehehheh......

    ReplyDelete
  2. Past is Past kan? buat apa diungkit kerana akan menyakitkan hati kita sendiri, kita manusia tak lepas dari kesilapan ,dan hari semalam harus dijadikan teladan untuk masa hadapan, usah dikenang kisah yang lampau..

    eh..ayat aku ke kat ats ni?

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum PCL....betul tu kisah silam tu hanya boleh diberitahu utk pengetahuan saja dan biarkn ianya jadi kenangan sahaja....:)

    ReplyDelete
  4. ye betul tu, terima diri dia seadanya hari ini, bukan sejarah silam dia.. alhamdulillah setakat hari ni tak pernah lah lg tanye tentang kisah silam dia, pastinya kita sendiri pun tak suka kan bila org ungkit hal lama

    ReplyDelete
  5. itulah kata orang, barang yang lepas jangan di kenang..kalau dikenang merosak diri..

    ReplyDelete
  6. Tak mo la dikenang2 banda dh lepas biar kan jer...

    ReplyDelete
  7. Salam PCL, yeap sy pun setuju ngan sume komen2 kat atas dan entry ni..

    human are not perfect...terima pasangan seadanya....

    ReplyDelete
  8. betol.past is history.KIta kenal dia waktu sekarang,bukan zaman silam dia.so,terimalah seadanya.setiap orang ada rahsia sendiri kan?

    ReplyDelete
  9. Betul tuh PCL.Lumrah.sebaiknya, what past is past, kan?:)

    ReplyDelete
  10. sgt sokong! what past is past dan x perlu nk bgtahu.. once u bgtahu lg mcm2 fikiran di kepala isteri/suami -pasangan kita tu... :)

    ReplyDelete
  11. itulah.. tpi klu end up tahu sumtink nnt mesti ada ayat keluar..

    u tak penah citer pon?? mmg la klu boleh past is past let gone be by gone...

    ReplyDelete
  12. tak tahan bila time tak puas hati menda yang dah lepas diungkit2.. janji takmo ungkit tapi lupa pada janji.. moga yang dah lepas kita jadikan teladan agar tidak berlaku lagi di masa hadapan.. ;)

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.