Selamat Sampai Destinasi : Mimpi makan nasi kandaq !!

Saturday, June 02, 2012 Nazlee Ismail 12 Comments

Syukur alhamdulillah, dah selamat sampai di Sg Petani Kedah Darul Aman..

lega rasanya,.. pukul 2 tadi dah sampai..menyusuri jalan bandar Sp, ... rupanya masih ramai lagi warga Sp di jalan raya, Sp bukan 'pekan mati' no..kalau 10 tahun kebelakag tu ya la kot..

Sesekali memerhati ke restoran nasi kandaq yang berderet nih... Nasi Kandar Pelita, Nasmir dan ada lagi yang lainnya...memang orang2 Sp suka makan malam@pepagi buta... dah biasa sangat situasi macani lagi2 kalau mai musim bola, world cup ! .

aku cadang esok nak pekena kari mamak, keli + sayoq kacang panjang !

time memalam ke pepagi buta nih kurang selera, lagi pon dah tertidoq dan terjaga balik nih...susah nak lena plak...dan lagi mimpi makan ...keh2.

pcl : mimpi makan nasi KANDAQ !!

wallawey !!..jom peken nasik kandaq ..


 

12 comments:

  1. sedapnya nasi kandar..thn lps ke kedah,tapi oleh kerana xkenal tempat nasi kandar..pusing2...boleh makan nasik sesat ja..huhu...

    ReplyDelete
  2. mimpi nasi kandaq?kalau mimpi tuh kene pergi makan..nanti mimpi lagi..haha~

    ReplyDelete
  3. @Permata ™: sy pon xtau mana the best...lbh krg sama je , nak kena kandaq yg power ..pi la Penang nasi kandaq Beratur..:)

    ReplyDelete
  4. @luqman zakaria: dah pekena baru tak mimpi..haha.

    ReplyDelete
  5. kenapa nasik kandaq hanya mamak jeee yg pandai buat???

    orang melayu x pandai ek buat???

    ReplyDelete
  6. mimpi pun dapat mimpi makan sedap2..hahahaha

    ReplyDelete
  7. @Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A):..tula pasal..mesti mamak yg kandaq mula2 dulu..kalau lain bangsa tak buat cmtu kot hehe.

    ReplyDelete
  8. @Rozuan Ismail: basuh gak tp tak dapat2 lg...

    ReplyDelete
  9. @Rozuan Ismail: basuh gak tp tak dapat2 lg...

    ReplyDelete
  10. @Boni JLL3: bangun tdo rasa kenyang selalu...eh teringat bueger selayang la..

    ReplyDelete
  11. Wah. Nampak enak je. He2

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.