Syukur...Aku masih lagi di sini.

Saturday, June 09, 2012 PCL 4 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !


9hb Jun 2008..masih aku ingat lagi tarikh itu

...Lapor diri dengan KKR Persekutuan...

Sungguh aku tak percaya kerana sudah beberapa kali aku mencuba nasib dengan
mengisi online borang SPA, interview pon dah banyak kali ...yang ditunggu tak juga
muncul..alih-alih dapat surat rasmi.

.."Sukacita dimaklumkan saudara telah berjaya....".

Syukur Alhamdulillah... kini aku masih lagi di sini bersama keluarga tersayang, dan hari ini  genaplah empat tahun 'makan gaji dengan gomen'...

apa yang aku dapat ?, banyak sebenarnya, hanya ucapan setinggi nikmat kesyukuran kepada Allah swt yang mampu aku kongsikan di sini.



sentiasa melihat ke depan dan sesekali menoleh kebelakang untuk muhasabah diri.

PCL : kerja di mana-mana pun sama, jika kita mengaggap ianya adalah suatu ibadah... yang membezakan cuma ketelusan hati apabila memulakan niat masing-masing.




4 comments:

  1. Alhamdulillah... ada betulnya kata2 PCL.. kerja kat mana2 sama ajekan.. yg penting ikhlas.. tp kalau dah x ikhlas nk buat cmner yer? adoiii :)

    ReplyDelete
  2. peluang yang ada jangan dilepaskan.. syukur dengan apa yang kita dapat kan.. ;)
    tak kisahlah keje gomen ke tak, yang penting ikhlas.. ;)

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah...setuju pcl...yg penting tahu fungsi dan tanggungjawap yg diberikan... :)

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.